Majblommans Riksförbund — Järfälla

Gör skillnad för barn i Järfälla– bli kassör hos Majblomman!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Sverige lever en tiondel av alla barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra verklig skillnad för dem samtidigt som du får erfarenhet av att jobba med barns rättigheter.

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka), finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Våra möjligheter att göra skillnad är helt beroende av pengarna som samlas in genom försäljning av majblommor varje vår. För att kunna hjälpa fler barn behöver vi öka insamlingen, och för att kunna göra det behöver vi dig!

Som kassör har du hand om den löpande bokföringen, betalar ut ekonomiskt stöd och sammanställer redovisningen varje höst. Du behöver inga förkunskaper – vi förser dig med mallar och hjälp!
Att vara kassör tar ungefär 10 – 20 timmar per år.

Om uppdraget
Det är bra, men inget krav, om du har grundläggande kunskaper i ekonomi. Som kassör hos Majblomman är det viktiga att du är noggrann och vill engagera dig för att göra skillnad för barn där du bor. Det finns väl inarbetade rutiner för Majblommans kassörer, mallar att följa och du har alltid möjlighet att få hjälp från riksförbundet. För att du ska få bra koll på hur majblommeföreningen fungerar och vad ditt uppdrag innebär kommer du, när du börjar, få en introduktion av oss så du känner dig trygg i vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av oss. 

Minsta åtagande

Att vara kassör tar ungefär 10 – 20 timmar per år.

När och var sker uppdraget

Valfritt, helst i Stockholms län.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen