Majblommans Riksförbund — Malmö

Gör skillnad för barn i Malmö – bli volontär hos Majblomman

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Malmö lever nästan vart fjärde barn i fattigdom. Genom att bli volontär hos Majblomman kan du vara med och göra konkret skillnad för barnen i Malmö.
 
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som motverkar barnfattigdomen i Sverige genom att dela ut ekonomiskt stöd (till exempel för fotbollsskor, ett barnkalas, avgift till en fritidsaktivitet eller jacka), finansiera forskning och påverka beslutsfattare. Varje vår säljer vi majblommor. Ju fler majblommor vi säljer, desto ju mer pengar kan vi dela ut som ekonomiskt stöd till barn i ekonomisk utsatthet.

Just nu jobbar vi med att starta upp en ny styrelse i Malmö majblommeförening och söker volontärer till dessa uppdrag: 

  • Styrelsearbete: ordförande, kassör och sekreterare (minst två möten per år)
  • Informatör på skolor och föreningar och berätta om Majblomman och engagera barnen att delta i insamlingen (under februari/mars).
  • Informatör om möjligheten att söka ekonomiskt stöd hos Majblomman (löpande under året).

Som volontär hos Majblomman får du möjligheten att vara med och göra skillnad för barn i Malmö - en erfarenhet där du kan vara med och påverka och utveckla idéer, vara med i en positiv social gemenskap samt en merit inför framtida arbetsmöjligheter. Du får introduktion, digital utbildning och material anpassat för att utföra uppdraget samt stöd och handledning i ditt uppdrag. Inga förkunskaper krävs. 

Minsta åtagande

Styrelsearbete: två möten per år, ett på våren och ett på hösten Informationsuppdrag: cirka 5 timmar på våren och 5 timmar på hösten

När och var sker uppdraget

Uppdragen genomförs i Malmö Vi är övertygade om att alla har något att bidra med och arbetar för en bredd av kunskaper och livserfarenheter bland våra volontärer.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen