Stadsmissionen, Göteborg — 4 platser

Hjälp till på vårt sommarläger för barn och familjer!

Beskrivning

Varje år anordnar vi ett sommarläger för barn, unga och föräldrar i social och ekonomisk utsatthet. Syftet är att möjliggöra återhämtande och roliga aktiviteter för familjer som utan Stadsmissionen hade haft svårt att hitta på någonting extra under sommaren. 

Nu söker vi volontärer som kan hjälpa familjer under matservering (lunch och middag) samt stötta vid aktiviteterna som erbjuds barn och föräldrar. Lägergården ligger ungefär 1,5 h utanför Göteborg. Exakt plats meddelas längre fram i volontärprocessen. Tyvärr finns ingen möjlighet att sova över, därför är det nästan smidigast att man antingen har bil eller bor i närheten. Det är dock möjligt att ta sig dit med kollektivtrafik, om det skulle vara enda alternativet. 

Volontärpassen börjar kl. 11.30 och slutar kl. 18.00. Lägret pågår mellan v. 25 och v. 28 och vi har behov av volontärhjälp måndag till fredag hela perioden. Vi önskar att man är med under minst två dagar, men gärna en hel vecka om det är möjligt. 

Lägret bemannas av fritidsledare, socionomer och kockar. Alla deltagare bjuds på frukost, lunch, mellanmål och middag. Mellan måltiderna finns det möjlighet att delta i sånt som paddla kanot, cykla, gå på skattjakt, flyga drake, rita, måla, pyssla, läsa, spela fotboll med mera.

Vi vill med lägret ge barnen en naturupplevelse, vänner för livet och möjlighet att vara med sina föräldrar i en trygg miljö. Som volontär är du med och möjliggör detta.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Minsta åtagande

Vi önskar att man är med minst två dagar, men gärna en hel vecka.

När och var sker uppdraget

Vi behöver volontärhjälp från v. 25 till och med v. 28. Lägret anordnas på en lägergård ca 1,5 h utanför Göteborg. Den ligger mycket naturskönt, nära insjöbad. Exakt plats meddelas längre fram i volontärprocessen.

Platser

  • Göteborg
  • Trollhättan
  • Vänersborg
  • Uddevalla

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Senaste uppdragen