VOOV, Stockholm — Stockholm

Jourhemskontrollanter/transportörer till VOOV Stockholm - hjälp våldsutsatta och deras husdjur!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta - VOOV - är en ideell förening som hjälper våldsutsatta personer att ta sig ur en våldsam relation genom att förmedla tillfälliga jourhem till deras husdjur medan den våldsutsatta befinner sig på ett skyddat boende. De flesta skyddade boenden i Sverige saknar eller har mycket begränsade möjligheter för våldsutsatta att ta med sig sitt husdjur. Vi hjälper djur och människor till en tryggare vardag genom att erbjuda jourhem, stöd och kunskap. I vår förening finns gedigen kompetens inom bland annat djurvård, våld i nära relationer och våld mot djur. Vi är verksamma genom placeringsverksamheten.

 Vi söker nu förstärkning till vår jourhemsgrupp i form av ytterligare jourhemskontrollanter och gärna i kombination som transportör.

 •  Som jourhemskontrollant är du en värdefull resurs som bistår placeringsverksamhetens jourhemsansvariga i arbetet med att kontrollera jourhem och i rollen som transportör kör du djuren till något av våra jourhem. Tillsammans med en annan jourhemskontrollant gör du hembesök för att intervjua och kontrollera potentiella jourhem. I samarbete med jourhemsansvarig bedömer ni dess lämplighet för uppdraget enligt en checklista med krav. 
 • Som jourhemskontrollant har du ett nära samarbete med föreningens jourhemsansvarige och andra jourhemskontrollanter. Ni kommunicerar datum, händelser och annan information via mail och sms och snart i intranät. På det sättet har du hela tiden stöd av gruppen. Kontrollant har åtagande 1-2 gånger i månaden, som ofta tar minst 4 timmar. Förberedelser under 2 veckor för att skapa flexibilitet.
 • Som Transportör gäller åtagande 1-2 ggr/månaden, ibland fler. Transporter i Mälarregionen kan ta 2-3 timmar. Ersättning för bensin utgår.
 •  Det är viktigt är att du pratar och skriver svenska obehindrat. 
 • Du behöver ha körkort och bil (gärna en kombi) som transportör, då vi har jourhem runt om i Mälardalen och transporterar allt från katter, burdjur samt hundar.
 
Då vi är väldigt noga med säkerheten i vårt uppdrag så är ni alltid två ute på uppdrag.

Om du är intresserad av att bli ett viktigt tillskott i vår förening, fyll i en intresseanmälan och berätta varför du söker dig till oss. 

När och var sker uppdraget

Uppdraget kommer till största del att utföras i de jourhem som kontrolleras. Detta sker i Stockholms län. Utöver kontrollerna/transport administrerar och kommunicerar du med föreningen från din egen dator och telefon.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Solidaritet för Ungdomens Framtid

Project Managers

 • Barn och ungdom
 • Internationellt arbete i Sverige
 • Mänskliga rättigheter
Fjärrarbete På distans