Rädda Barnen, Solna Sundbyberg — 2 platser

Läxhjälp - gör skillnad för barn och unga i Sundbyberg!

Beskrivning

Nu söker vi fler volontärer till barnens läxhjälp med start den 2 september 2024! 

Din insats skapar framtida möjligheter 

Alla barn ska få de förutsättningar som behövs för att kunna klara av sin skolgång. Genom att erbjuda läxhjälp strävar vi efter att skapa en mer rättvis och jämlik skolgång. Där varje barn, oavsett bakgrund och omständigheter, får större chans att kunna forma en framtid fylld med möjligheter och potential. Med din hjälp kan barns kunskaper och studieteknik främjas och därigenom förbättra barns inställning och självförtroende till framtida lärande.

Det viktigaste hos en läxhjälpare är att vilja hjälpa andra

Det är lätt att tro att man som läxhjälpare ska kunna hjälpa till i alla ämnen och kunna alla svaren. Vi anser att andra egenskaper är viktigare. Läxhjälp är ett sätt för barn att få känna sig sedda, viktiga och lyssnade på. Barnen ska komma fram till svaren själva med läxorna, men behöver ofta stöttning för att hitta vägen dit. För att kunna stötta behöver barnen en trygg person som inte ger upp, som vänder hopplöshet och som kan skapa glädje och stolthet. Som läxhjälpare blir din uppgift att utifrån ett personcentrerat förhållningssätt känna in hur du kan bidra till barnets lärande och självförtroende.

Ansökningsprocessen

Skicka in din ansökan till oss med en kortare beskrivning av dig själv och varför du är intresserad att bli läxhjälpare. Efter att du har anmält ditt intresse kommer vi att återkomma för att boka in ett digitalt samtal. Där pratar vi mer om uppdraget, om det känns som rätt uppdrag för dig och vad som behövs för att du ska kunna börja som volontär hos oss. Som volontär på Rädda Barnen behöver du visa utdrag ur belastningsregister, skriva under våra trygghetsdokument och genomföra vår Tryggare tillsammans-utbildning. Detta är en digital interaktiv utbildning som säkerställer att alla inom Rädda Barnens kan bedriva trygg verksamhet för barn och unga samt bli medlem i Rädda barnen. 

OBS! Läxhjälp sker på volontärtid där varken ersättning eller arvode utgår.

Rädda Barnens värdegrund

Vårt mål är en värld där varje barn har rätt till sin framtid. Att de får vara trygga och skyddade från våld och övergrepp, och har möjlighet att utvecklas och vara delaktiga. Allt arbete som utförs ska kännetecknas av engagemang, mod, kompetens och uthållighet.

Minsta åtagande

Vi önskar ett åtagande på minst ett schemalagt pass i månaden. Om det minsta åtagande på 1 läxhjälps pass i månaden har uppfyllts, och du har medverkat till projektet slut våren 2025, utfärdas ett intyg för sin medverkan som läxhjälpare hos Rädda Barnen Solna-Sundbyberg!

När och var sker uppdraget

Rädda Barnen Solna-Sundbyberg bedriver läxhjälp i samarbete med Hallonbergens bibliotek. Denna drivs ideellt och öppen för alla barn i åldrarna 7-18 år. Alla åldersgrupper dyker upp och ofta kommer många från mellanstadiet. Verksamheten sker i Hallonbergens bibliotek på måndagar mellan 17:00-18:45.

Platser

 • Sundbyberg
 • Solna

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis - Karlstad

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Karlstad, Hammarö

Kompis Sverige

Bli Kompis i Skåne

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Helsingborg, Bjuv, Burlöv och 30 andra platser
Fjärrarbete På distans

Kompis Sverige

Bli Kompis - Stockholms län

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Stockholm, Danderyd, Ekerö och 23 andra platser

Kompis Sverige

Bli kompis - Kalmar län

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Kalmar, Borgholm, Emmaboda och 9 andra platser
Fjärrarbete På distans