Röda Korset, Malmökretsen — Malmö

Röda Korset i Malmö söker dig med stort samhällsengagemang för ideellt styrelseuppdrag.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Ett viktigt och utmanande styrelseuppdrag.

Malmökretsen av Röda Korset är en stark humanitär kraft som arbetar lokalt i Malmö för att stärka människor och vår stad. Vi arbetar långsiktigt för ett inkluderande Malmö men har också beredskap att agera snabbt vid kris i Malmö. Vi söker nu personer med stort samhällsengagemang för ett ideellt styrelseuppdrag.
I uppdraget får du inflytande över Röda Korsets utveckling i Malmö och blir en del av en gemenskap där alla vill lindra och förhindra lidande för människor som behöver det. Du får inblick i alla våra verksamheter samt utbildning om Röda Korset och fortbildning i Röda Kors-frågor.

Vi ser att du har ett stort engagemang för humanitärt arbete och ett hållbart samhälle. Du har tid att lägga några timmar i veckan på ideellt arbete för oss, med möten förlagda till kvällar och helger. Det är ett plus med erfarenhet från annat styrelsearbete. I år ser vi också gärna personer som har en god förankring i staden, när det gäller offentlig eller ideell verksamhet.

Vi vet att blandade erfarenheter ger styrka och effektivitet i allt arbete. Därför vill vi att våra rekryteringar ska bidra till ökad mångfald i vår organisation.

Anmäl intresse, skriv några rader om vem du är, dina erfarenheter och vad du kan bidra med. Sista ansökningsdag är den 10 januari 2024.

Om Röda korset
Röda Korset finns över hela världen och består av miljontals frivilliga som bestämt sig för att hjälpa andra människor. Vi kämpar för att rädda liv och ge hopp över hela världen och i Sverige, varje dag. Röda Korsets grundprinciper är humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Svenska Röda Korset grundades 1865 och är i dag Sveriges största humanitära frivilligorganisation. Det viktigaste rödakorsarbetet utförs av över 30 000 frivilliga i nästan 1 000 rödakorskretsar spridda över hela landet.

Röda Korset i Malmö består av Malmökretsen och ett ungdomsförbund. I Malmökretsen finns ca 400 frivilliga som är engagerade i någon av kretsens omkring 40 olika verksamheter. Kretsen leds av en styrelse med ordföranden och åtta ledamöter. Vid årsskiftet hade Malmö kretsen drygt 1600 medlemmar och ett antal anställda.

När och var sker uppdraget

Enligt överenskommelsen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen