Röda Korsets Ungdomsförbund, Riks

Röda Korsets Ungdomsförbunds ombud till Svenska Röda Korsets riksstämma

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Röda Korsets Ungdomsförbunds (RKUF) ombud till Svenska Röda Korsets riksstämma 
 
Är du en nyfiken person som brinner för ungas rättigheter i samhället? Är du eller har varit engagerad i RKUF eller Svenska Röda Korset och vill representera ungdomsförbundet i Svenska Röda Korset? Då är du kanske ett av de nästa ombuden till Svenska Röda Korsets Riksstämma. 
 
 
Om RKUF: 
Röda Korsets Ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt, där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga. Vi finns i barns och ungas vardag när de behöver oss som mest. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att de kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation och utgår från barnkonventionen. 
 
Vi följer precis som resten av Röda Kors-rörelsen en rad grundprinciper: https://www.rkuf.se/om-oss/grundprinciper/ 
Se också https://www.rkuf.se/foreningshandboken/ för mer information om RKUF. 
 
Om rollen: 
Din roll som ombud blir att representera ungdomsförbundet på Svenska Röda Korsets riksstämma, viket är motsvarigheten till ungdomsförbundets riksårsmöte. Riksstämman hålls vartannat år och precis som på riksårsmötet röstas det om strategier, stadgeändringar och personval. Som ombud har du möjlighet att påverka Svenska Röda Korsets i en riktning som stödjs av ungdomsförbundet och dess medlemmar. Åtta ombud väljs på riksårsmötet och två utses av ungdomsförbundets förbundsstyrelse. Ombuden brukar samverka före och under riksstämman. 

 
Vi söker dig som: 
• är under 31 år 
• delar Röda Korsets Ungdomsförbunds värderingar 
• är eller varit engagerad i RKUF
 
Som person ser vi att du exempelvis: 
• är självgående 
• gillar organisationsutveckling 
• gillar att diskutera eller har många idéer 
 
 
Det är meriterande om du exempelvis har: 
• erfarenhet från Svenska Röda Korset 
• erfarenhet av andra föreningar inom ungdomsrörelsen 
• tidigare varit med på årsmöten i någon form 
• erfarenhet av eller brinner för ungdomsfrågor 
 
 
Du ska inte behöva känna att du måste uppfylla allt. Det viktigaste är att du är ansvarstagande, har engagemang och tid för uppdraget. Vi söker personer med olika bakgrund som kompletterar varandra – så tveka inte att söka! 
 
Om uppdraget: 
Uppdraget är nationellt. Resor kan förekomma i uppdraget. Riksstämman hålls under en helg, vanligtvis sent under våren eller under tidig sommar. Ombud väljs fram till och med nästa ordinarie riksstämma som hålls 202. Vi ser det som en tillgång att ha nationell spridning bland våra förtroendevalda. Uppdraget är inte arvoderat men utlägg ersätts, det ska inte kosta att vara förtroendevald. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se. 
 
Ansökan: 
Skicka din intresseanmälan med en kort beskrivning av dig själv och en sammanfattning av dina erfarenheter/kompetenser senast den 1 mars 2024. Intervjuer sker under mars. Vi återkommer till alla kandidater efter ansökningsstoppet 1:a mars. Datum och plats för riksårsmötet är den 7-9 juni 2024 i Uppsala, närvaro förväntas. I slutändan är det medlemmarnas ombud som väljer alla förtroendeuppdrag. 

Minsta åtagande

Riksstämman 2025, som brukar hållas till en helg i slutet av våren/början av sommaren.

När och var sker uppdraget

Riksstämman 2025, som brukar hållas till en helg i slutet av våren/början av sommaren. Plats är ännu ej bestämd, mer än att det är i Sverige.

Tillgänglighet

Lokalerna ska vara tillgänglighetsanpassade.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen