Riksförbundet Obesitas Sverige

Vill du stötta en medmänniska via chatt och telefon? Obesitas Sverige söker samtalsstödjare.

Beskrivning

Nu har du möjlighet att ge stöd till ungdomar och vuxna som lever med övervikt eller obesitas (fetma). Människor som lever med övervikt eller obesitas möter tuffa utmaningar. De drabbas ofta av viktmobbning och diskriminering. Många som lever med ett högre BMI lever också med psykisk ohälsa. För att stötta dessa personer har Riksförbundet Obesitas Sverige en stödchatt och stödtelefon. Nu söker vi volontärer till chatten och telefonen och du väljer själv vilket av dessa kommunikationssätt du vill arbeta med.

Vem är du?
Vi tror att du är en person som har ett intresse för människor. Du kanske arbetar inom vården, eller så studerar du för att bli till exempel socionom, sjuksköterska eller psykolog. Eller så har du kanske inte alls den typen av utbildning eller arbetslivserfarenhet, men du har ett genuint människointresse och lyssnar gärna på en medmänniska i behov av stöd, utan att döma. Kanske har du själv erfarenhet av övervikt eller obesitas och vill stötta andra? Sådan erfarenhet är dock inget krav. Det viktiga är att du tror på allas rätt till ett gott bemötande oavsett kroppsstorlek. Som volontär hos oss får du utbildning vid starten och sedan löpande stöttning. Du ingår även i en grupp med andra – både nya och mer erfarna volontärer – som träffas digitalt då och då för att byta erfarenheter och lära känna varandra. Inför uppdraget behöver du inte ha tidigare kunskaper om övervikt och obesitas. Du kommer att få utbildning på detta område.

Vad erbjuder vi?
Riksförbundet Obesitas Sverige är en patientorganisation som arbetar med frågor som rör övervikt och obesitas. Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag där du får göra skillnad för de människor som kontaktar oss. Du får utbildning inför uppdraget samt stöd i din roll som samtalsstödjare. Många volontärer upplever att de lär sig om sig själva när de ger stöd och att det känns meningsfullt att finnas där för andra i svåra stunder. Vi erbjuder också en gemenskap med andra volontärer, till exempel digitala träffar.

OBS! Vid intresseanmälan, titta lite extra i skräpposten efter vårt svar. Vi har fått höra att våra mail ibland hamnar där i stället för inkorgen.

Minsta åtagande

2 pass á 2 timmar per månad. I början tillkommer tid för digital utbildning.

När och var sker uppdraget

Distans. Du loggar in på en webbsida för att komma åt chatten, och om du svarar i stödtelefonen kopplas samtalen till din mobiltelefon. Chatten har öppet både dag- och kvällstider. Just nu ser vi över stödtelefonens öppettider.

Tillgänglighet

Arbeta hemifrån, chatt och telefon

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis - Karlstad

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Karlstad, Hammarö

Kompis Sverige

Bli Kompis i Skåne

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Helsingborg, Bjuv, Burlöv och 30 andra platser
Fjärrarbete På distans

Kompis Sverige

Bli Kompis - Stockholms län

 • Integration och asylsökande
 • Social gemenskap
Plats Stockholm, Danderyd, Ekerö och 23 andra platser