MellisKlubben sprider matglädje och gemenskap

MellisKlubben sprider matglädje och gemenskap
Genom att uppmuntra matglädjen och sprida gemenskap vill Laura Petersson De Maria, grundare av MellisKlubben, ge cancersjuka barn och ungdomar en stund då deras sjukdom inte är i fokus. 
Laura Petersson De Maria har alltid tyckt om att laga mat tillsammans med barn. 2019 startade hon MellisKlubben, efter att hon hade insett vikten av att få i sig mat när man genomgår en cancerbehandling. När barnen själva får välja ut ingredienser och förbereda sitt mellanmål så väcks deras nyfikenhet och kreativitet, något som är viktigt för att väcka matglädjen hos dem barn som kanske inte kunnat äta under en längre tid.
Tillsammans med barn och unga på Karolinska sjukhuset förbereder, och äter vi lustfyllda mellanmål som ökar välbefinnandet. Sedan jag fick se vilken effekt det ger för barnen och deras familjer så har jag inte kunnat sluta!
När MellisKlubben annonserade efter ideellt engagerade via Volontärbyrån forsade anmälningarna in. Volontäruppdragen innefattar praktiska arbetsuppgifter på plats på Karolinska Sjukhuset i Solna, men även jobb med det som sker bakom kulisserna. 
 
 - Det är en stor volontärinsats som får vår förening att gå runt, både i förberedande arbete och på avdelningen. Våra volontärer förbereder aktiviteterna tillsammans med aktivitetsansvarig, möter barn och ungdomar och gör mellanmålen tillsammans med dem. Det var många som ville hjälpa till, jag är så glad för att så många vill engagera sig hos oss, utan volontärer skulle inte MellisKlubben existera! 

Fler berättelser

Ideellt engagemang som en språngbräda in i det svenska samhället

Ideellt engagemang som en språngbräda in i det svenska samhället

För Meyling Calero har det ideella engagemanget varit en stor del av hennes liv. När hon bodde i Nicaragua, där Meyling är född och uppvuxen, var hon engagerad både i civilsamhället och politiskt, ett engagemang som hon tagit med sig till Sverige och som lett till både social gemenskap och en karriär.

Sveriges största historiska festival engagerar 300 volontärer

Sveriges största historiska festival engagerar 300 volontärer

Medeltidsveckan är Sveriges största historiska festival och arrangeras årligen vecka 32 på Gotland. Veckan lockar tusentals besökare från hela landet som kommer för att uppleva uppträdanden, tornerspel och den medeltida atmosfären. Bakom kulisserna finns hundratals volontärer som hjälper till att skapa den historiska stämningen.