Skog och Ungdom Väst — 2 platser

Aktivitetsledare för barngrupper i skogen

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Skog och Ungdom vill att alla barn och unga ska ha samma möjlighet att upptäcka skogen, lära sig mer om allemansrätten och få ha kul ute. – vill du hjälpa oss dit?

Under våren kommer vi att starta upp en ny verksamhet med grupper i skogsområden som ligger nära större bostadsområden, där vi tror det finns många barn och unga som gärna upptäcker vad skogen kan erbjuda för äventyr.

Som aktivitetsledare håller du, tillsammans med en kollega, i egna grupper. Ni utgår från Skog och Ungdoms koncept ”skogskörkortet” med 5 färdiga träffar kring allemansrätten, friluftsliv och äventyr. Du som person behöver inte ha tidigare kunskap om skogen, utan du får all utbildning som behövs av oss. Har du mycket egen erfarenhet går det såklart bra att ändra i träffarna efter ditt intresse. Grupperna kommer rikta sig till barn i åk 4 och 5.

Gruppen ses en gång i veckan under 5 veckor. Grupperna sker efter skoltid, ca kl 16.30 – 18 och ett stående inslag är gemensam fika. Vi planerar tillsammans ett passade startdatum men önskat är i april. Även om varje träff kommer ha ett tydlig tema är det lika viktigt med gemenskap, ett inbjudande socialt sammanhang och möjlighet att få öva upp nya kunskaper.

Vem söker vi?
Vi vill ha dig som också tror på att barn och unga mår bra av att vara ute! Du är bra på att visa ditt eget engagemang och smitta av det till barnen. Du kan ge instruktioner på svenska, och är bra på att förklara på ett enkelt sätt så alla förstår. När problem uppstår vill du vara med och lösa dem, och är inte rädd för att få tänka om när förutsättningarna ändras.

Platserna vi kommer vara på kan nås med kollektivtrafik, men då ni kommer ha med er en del material/fika kan det vara bra att ha tillgång till bil.

Som uppstart bjuds du in att vara med på gemensam uppstartsträff för ledare och ideella i februari. Efter det kommer vi bjuda in till ett utbildningstillfälle för just ”Skogskörkortet” och sen startar grupperna upp i mars/april.

Då detta är en ny verksamhet kommer grupperna att starta förutsatt att vi får tillräckligt många anmälda deltagare.
Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

5 veckor, ca 2,5 timmar varje vecka.

När och var sker uppdraget

Plats och tid/dag kommer vi överens om tillsammans.

Platser

  • Göteborg
  • Kungälv

Tillgänglighet

Då grupperna hålls i skogen kan vi ha svårt att garantera en bra tillgänglighet. Tillsammans med ledarna kan vi hitta bästa möjliga platser att vara på.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen