Ungdomsjouren Bellis — Österåker

Är du socialt engagerad och driven? Vill du vara med och göra skillnad hos oss på Bellis?

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Som stödperson ger du stöd till ungdomar i vår chatt på söndagar kl. 18-20. I chatten är de stödsökande helt anonyma och samtalen kan handla om allt från ämnen som självskadebeteende, sexuella trakasserier och våld, till lättare ämnen som mens, skolan och relationer. Syftet med stödchatten är att vara en lyssnande medmänniska som bidrar med stöd. Under chatt-tillfället sitter du tillsammans med minst en annan volontär i vår lokal. På så sätt kan ni ta stöd av varandra under samtalens gång. 

Du kan även bli projektör hos oss, vilket innebär att du engagerar dig i något av våra aktuella projekt, eller skapar ett eget. Vi har framförallt våra HBTQI- och ungdomskvällar som man kan engagera sig i och vara med på. Dessa är en gång i månaden.

Vi har en obligatorisk grundutbildning som alla som vill bli volontärer hos oss behöver gå.

När du påbörjar ditt uppdrag kommer du att gå bredvid en redan aktiv volontär, för att få introduktion i vår organisation och i stödarbetet. Du kommer även bli erbjuden både intern och extern vidareutbildning.

Minsta åtagande

Stödchatten håller öppet varje söndag kl 18-20 och vi vill gärna att du är aktiv minst en gång i månaden. Kvällarna är en gång i månaden, varannan månad om du endast engagerar dig i en av dem.

När och var sker uppdraget

Du kommer att få gå en grundutbildning hos oss, vilket kommer ske i vår lokal i Åkersberga. Chattandet kan efter introduktion göras hemifrån. Kvällarna sker alltid på plats i våra lokaler.

Tillgänglighet

Lokalen finns på bottenplan.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen