Junis Älvsborg — 4 platser

Baka till ett Halloweenläger Vänersborg 3-5/11

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Barnorganisationen Junis (en del av Nykterhetsrörelsen) Älvsborg söker fler ledare till sin verksamhet. Många barn behöver komma med i bra verksamheter med bra trygga vuxna, som ledare hos oss får du en utbildning och stor erfarenhet som berikar dig och ditt CV. Du får en Ledarutbildning av Junis och uppföljningar med digitala utbildningar & roliga ledarträffar- inget av detta kostar dig något!

Cirka 400.000 barn i Sverige har en eller två föräldrar i riskbruk, vi behöver finnas där som trygga vuxna ledare i Junis för dem och alla andra barn som behöver bra fritidsaktiviteter!
I Junis får du möjlighet att utgå från dina egna intressen när du leder en barnverksamhet tillsammans med barnen, det här är barnens organisation och utgår från deras önskningar och tankar om vad de vill göra tillsammans. Oavsett om du vill hålla på med läger, dagkollon, jullovsaktiviteter, julaftonsfiranden om en vill arrangera det, lovaktiviteter, helgaktiviteter om en vill, film, disco, pyssel, sport, eller teater så får du redskapen för att bli den trygga ledare barnen behöver. Det är regelbundna aktiviteter med olika innehåll och längd, det gör ni upp gemensamt. Lokaler vi använder brukar bland annat vara IOGT-NTOhuset i Töllsjö men även utomhus när vädret tillåter. Har du kontakter till andra lokaler som du kan utnyttja tex genom bostadsbolag så är det välkommet. Under våren kör vi Äventyrsläger, och under sommaren genomför vi ett sommarläger på Vänersnäs utanför Vänersborg där du/ni gärna får delta som ledare om en vill!

På höstlovet kör vi familjeläger/Halloweenläger på Solgården Vänersnäs 3-5/11  där vi behöver några som kan baka lite roliga Halloweengrejer till lägret! Som tex spök-kakor, kak-"fingrar" och brytbröd som ser ut som en orm..och så vidare...Så du som gillar att baka och gärna har kunskap om olika slags allergier kring mat är varmt välkomna att anmäla sitt intresse att hjälpa oss med detta. Vi gör detta ideellt för familjerna och behöver hjälp med lite olika delar, detta är en del!
Skriv ett mail till oss och beskriv dig själv, vi väljer ut några av de som anmäler sitt intresse.
Drogfrihet och människor lika värde
Demokrati är grunden i föreningarna och vi är stolta över att barn och ledare demokratiskt bestämmer tillsammans. Som ledare tar du ställning för en nykter livsstil och för alla människors lika värde, och du blir medlem utav någon av våra fyra förbund i IOGT-NTO-rörelsen. Det är för att många av dessa barn har dåliga erfarenheter kring alkohol och andra droger. Läs gärna mer om oss på junis.se/alvsborg och junis.se/ledare så får du en mer heltäckande bild av vad vi som organisation vill. Finns även en kortfilm du kan se på hemsidan som kan ge dig en inblick i hur det är att vara ledare i Junis.

Vi söker inte vilken ledare som helst
Vi söker dig som är minst 15 år och upp till 92 år, som tagit/tar avstånd från alkohol och andra droger och är redo att ta dig an det ideella uppdraget som en av Sveriges viktigaste ledare. Du kan vara föräldraledig, studerande, arbetslös, arbetande, eller pensionär som ledare...vi behöver alla som vill göra skillnad på riktigt! Har du en eller flera kompisar som du vill köra verksamhet med så är det bara positivt! Du kommer att ge av din tid och ditt engagemang och gör skillnad för varje barn du möter. Du kanske är den pusselbit som saknas i just de barnens vardag. I gengäld ger vi dig utbildningar, utvecklingsträffar, erfarenheter och minnen för livet. En fin möjlighet att lägga till i ditt CV. Vi har även en kurshelg i november som du som ledare kan få delta på i Växjö helt gratis om du blir ledare hos oss!

Minsta åtagande

Att delta på under lägret

När och var sker uppdraget

Under höstlovet, 3-5/11 fre-söndag

Platser

  • Vänersborg
  • Trollhättan
  • Vårgårda
  • Alingsås

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen