Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala — Uppsala

Bli en sommarkompis i Uppsala!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Du spelar en viktig roll!
Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för rödakorssrörelsens arbete. Vår sommarverksamhet "Sommarhänget"  riktar sig till barn och unga. Syftet är att erbjuda en meningsfull fritid och gemenskap under ledigheten, en tid på året när många andra verksamheter har sommarstängt. I år kommer Sommarhänget att bedrivas under vecka 26-31, klockan 14-17 och ha sin bas i Uppsala. Verksamheten sker i samarbete med Röda Korset Uppsala.

Som frivillig är du med i ett verksamhetsteam där ni planerar och genomför aktiviteter för barn och unga. Genom roliga aktiviteter skapar vi sociala sammanhang där man trivs och känner sig trygg. Ni är alltid minst två frivilliga vid varje aktivitet.

Vi söker dig som:
 • Kan leda grupper och aktiviteter.
 • Är flexibel och lösningsorienterad.
 • Tycker om att jobba med barn och unga.
 • Är intresserad av barns och ungas rättigheter.

Som frivillig får du:
 • Erfarenhet av arbete med barn och unga. 
 • Möjlighet att träffa andra frivilliga och finna gemenskap.
 • Introduktion inför uppdraget samt intyg efter avslutat uppdrag.
 
Kom som du är - vi lär oss tillsammans!
Som frivillig krävs det inga tidigare erfarenhet eller utbildning i området. Därför spelar det ingen roll om du går i gymnasiet, på universitet eller har börjat jobba - alla är välkomna! Du får nödvändig introduktion och stötttning inför uppdraget. Efter godkänd ansökan ska utdrag från belastningsregister uppvisas.

Resa till och från verksamheten ersätts om behovet meddelas innan uppdragets start - det ska inte kosta att vara frivillig. Allt material för genomförandet av verksamheten tillhandahålls av oss.

Minsta åtagande

Som frivillig får du gärna engagera dig under hela verksamhetsperioden, men kan du enbart några enstaka dagar är det också okej.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs i Uppsala med omnejd. Verksamheten pågår under vecka 27-31. Aktiviteterna varierar i längd, men kommer hållas nån gång mellan kl. 12-18 på dagen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara