CISV, Stockholm — Stockholm

CISV Stockholm söker ledare till internationellt läger (Village) för 11-åringar i Linköping 30/6-28/7 2023

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Village

Village (barnby) är ett fyra veckor långt läger för 11-åringar från olika länder. Att vara med på Village är ett stort äventyr och en unik lägerbaserad upplevelse. Dagarna fylls av olika lekar och aktiviteter där alla deltar tillsammans. Syftet är samarbete, interkulturell förståelse, kommunikation och vänskap.
CISV arrangerade sitt första Village redan 1951, samma år som CISV Sweden bildades.

Om uppdraget

Som ledare på Village har du viss erfarenhet av barn och/eller ungdomsengagemang, kanske genom ditt arbete eller dina fritidsintressen. Du är intresserad av fredsutbildning, är engagerad, vill utveckla dig själv och testa dina ledaregenskaper. Ledare måste vara minst 21 år när resan till lägret påbörjas.
Inför lägret ligger fokus på att du ska lära känna deltagarna och att de lär känna dig och varandra så att ni kommer att vara trygga tillsammans under lägret. Utöver det leder du din delegations förberedelser, så som att förbereda barnen kring det tema som lägret kommer ha och att sätta ihop en presentation av er delegation. Föräldragruppen är ditt stöd i att förbereda lägrets praktiska genomförande såsom boka resa, fylla i dokument, säkerställa vaccinationer etc. Förberedelserna inför lägret är en viktig del av ditt uppdrag och du bör därför bo i närheten av deltagarna/ lokalföreningen så att ni enkelt kan träffas ca 1 gång/månad fram till lägret.
Utöver förberedelserna med delegationen ingår även obligatorisk ledarutbildning 5-7 maj, som del i dina förberedelser inför lägret. Största delen av utbildningen sker på plats någonstans i Sverige under en helg under våren, med komplettering av en digital utbildning i säkerhet för barn. 
Under lägret är du del av en internationell ledargrupp (totalt ca 25 personer) som planerar, genomför och utvärderar lägret och dess innehåll. Som ledare behöver du snabbt kunna växla mellan olika roller såsom förälder, kompis eller förebild, allt utifrån deltagarnas och situationens behov. Du är en viktig del av att lägret uppnår sina mål och skapar en miljö för deltagarna att lära sig om ett fredligare samhälle.
Efter lägret fortsätter du träffa din delegation ett par gånger för att sammanfatta och prata om äventyret. Efter lägret kommer du att ha utvecklat dina ledaregenskaper, dina färdigheter i interkulturell kommunikation och ha praktisk erfarenhet av fredsutbildning och konflikthantering.
Att vara ledare är ett ideellt uppdrag, vilket innebär att du inte får ekonomisk ersättning för uppdraget, men du har heller inga kostnader för ditt deltagande eller resan.

Uppdraget omfattar en lägervistelse på heltid under 4 veckor under perioden 30/6-28/7
I år är den geografiska placering på lägerplatsen är Linköping
Vi vill att du har erfarenhet av att: 
  • Arbeta med barn i 10-12 års ålder 
  • Att leva kollo/läger/scoutläger livet antingen som deltagare eller som ledare
  • Av att resa på egen hand
Samt
  • Är villig att ge oss ett 
Läs mer om CISV Sverige på www.cisv.se och förstå mer genom denna film  CISV - We Are One Tribe - YouTube 
Are you ready to lead? (Att vara ledare i CISV)
https://youtu.be/Gr9UKy7xhhc

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Lägret är under 30/6-28/7. Utöver detta kommer du att träffa din delegation ca 1 ggn/mån under februari tom juni, samt åka på utbildning 5-7 maj.

När och var sker uppdraget

Linköping 30/6-28/7

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen