Äldrekontakt — Luleå

Gillar du att vara spindeln i nätet och är dessutom en klippa på projektledning? Bli gruppledare i vår nya fikagrupp i Luleå och hjälp äldre från ensamhet till fikabord.

Beskrivning

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som hjälper äldre ur ensamhet och social isolering, genom att anordna lokala regelbundna fikaträffar. Vi hjälper ensamboende pensionärer över 75 år som saknar gemenskap och har svårigheter att ta sig ut på egen hand, faktorer som av naturliga skäl gör det svårt att upprätthålla och få nya sociala kontakter. Tack vare Äldrekontakts volontärer (gruppledare, volontärchaufförer och
fikavärdar) få våra äldre gäster möjligheten att träffa nya vänner i ett varmt välkomnande hem, samt slipper oroa sig för hur de ska ta sig till och från fikaträffen. De bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får känna den viktiga känslan av att återigen få höra till. Det är alltid samma grupp som träffas, så att vänskap kan byggas över tid.

Nu söker Äldrekontakt en ansvarsfull gruppledare till en av våra fikagrupper  i Luleå. 


Som gruppledare är du avgörande för att våra äldre gäster ska kunna träffas, du är spindeln i nätet och kommer spela en viktig roll i din grupp. Volontäruppdraget går ut på att, inför en söndag varje månad, koordinera våra efterlängtade fikaträffar för ensamma äldre. Du ansvarar även för schemaplaneringen inför varje termin.

Du är den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer och gäster, vilket innebär att du har regelbunden kontakt med din grupp som består av upp till åtta äldre gäster samt ca 11 volontärer. Vi ser att du regelbundet är med på fikaträffarna för att vara med och skapa en fin gemenskap i gruppen.

Våra träffar bjuder på gott fika i trevligt sällskap, många skratt, möten över generationer och otaliga spännande historier från förr – något som du nu kan vara med och göra möjligt!

Minsta åtagande

Fikaträffarna sker mellan kl 15-17 en söndagseftermiddag i månaden och vi uppskattar att det kommer ta dig ca 4-6 timmar att utföra ditt volontäruppdrag varje månad. Som gruppledare är du också regelbundet med på fikaträffarna för att träffa de gäster och volontärer som finns i fikagruppen.

När och var sker uppdraget

Administration, planering och koordinering kan utföras hemifrån. Fikaträffarna äger rum runtom i området hemma hos fikavärdar.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen