Mansjouren, Stockholms län — Stockholm

Gör skillnad! Lyssna på en man!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Mansjouren är en ideell förening som lyssnar och ger samtalsstöd till män som behöver prata om sin situation och hitta sin egen väg ut ur den. Vi erbjuder stöd per telefon, chatt, enskilda möten, parsamtal och regelbundna samtalsgrupper i våra lokaler på Södermalm. 
     Nu söker vi fler volontärer! Genom att bli volontär hos oss kan du förbättra världens välmående en smula – och även utvecklas själv i mötet med människor och genom interna utbildningar.
      Du blir del av en stark gemenskap och kommer främst att verka i våra trivsamma lokaler vid Hornstull. Det finns även möjlighet att arbeta på distans.
      Vi vill att du engagerar dig ca. två timmar i veckan, helst över längre tid. Du väljer själv vilka uppgifter du vill utföra, till exempel: 
-    Ta emot telefonsamtal. Vårt mål är att stödlinjen ska vara bemannad dygnet runt!
-    Hålla enskilda möten, eller parsamtal tillsammans med en volontär av det motsatta könet.
-    Vara med i våra regelbundna samtalsgrupper – eller varför inte starta din egen?
-    Det som just du kan och vill bidra med.
Viktigast är att det du sysslar med hos oss ger dig något tillbaka. Självklart kan alla oavsett könstillhörighet ansöka om att bli volontär.
 
Om Mansjouren.
Mansjouren startade 1987 och drivs helt och hållet av volontärer. Verksamheten är politiskt och religiöst obunden och bygger på gemenskap, medmänsklighet och respekt för allas lika värde. Vår verksamhet finansieras med bidrag från Stockholms stad och vissa kranskommuner, privata bidrag och medlemsavgifter.
 
Specifika önskemål eller information.
Att vara samtalsstöd i vår telefonjour är ett tufft jobb. Du bör vara minst 25 år och ha viss egen livserfarenhet för att trivas i rollen. Alla volontärer får utbildning och den första tiden får du en mentor som hjälper dig att komma igång. Vill du veta mer om oss innan du söker, kom på en av våra regelbundna infoträffar för volontärer. Tid och plats hittar du på www.mansjouren.se.
 
Minimiåtagande. 
Vi vill att du engagerar dig minst ca. två timmar i veckan, helst över längre tid.
 
När och var genomförs uppdraget. 
Uppdraget utförs i vår lokal i Hornstull i Stockholm eller från valfri plats genom en app i din egen smartphone.

Minsta åtagande

2 timmar per vecka i telefonjour, i början tillkommer tid för introduktion och utbildning, handledning 1 tillfälle per månad på kvällstid.

När och var sker uppdraget

Schemalagda telefonpass, I Mansjourens lokaler vid Hornstull i Stockholm, eller i en app i egen smartphone.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen