Äldrekontakt — Lund

Hjälp ensamma äldre i Lund: en spindel i nätet sökes!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Lund. Volontäruppdraget går ut på en söndag i månaden koordinera och delta i våra efterlängtade fikaträffar för isolerade äldre. 

Du kommer att vara gruppens huvudsakliga kontaktperson – för både volontärer (4 volontärchaufförer och 4 fikavärdar) och gäster (6-8 äldre), ansvara för schemaläggning 2 ggr/år samt ha regelbunden kontakt gruppen inför varje fikaträff.

Äldrekontakt hjälper Sveriges äldsta ur ensamheten. Istället för att äldre ska sitta ensamma i varsin lägenhet och längta efter gemenskap så ordnar Äldrekontakt så att de får träffas. Vi hjälper 6-8 ensamma äldre lära känna varandra över en kaffe och bulle hemma hos våra volontärer. Våra volontärchaufförer eskorterar de äldre från deras hem, till fikaträffen och sedan tillbaka igen. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan vara med.
 

När och var sker uppdraget

Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i Lund eller annan närliggande ort, mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån!

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen