Bara Vanlig Hälsa — Malmö

Rörelseglädje och hälsa för personer med funktionsvariation - nu söker Bara Vanlig volontärer!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Är du en person som älskar rörelseglädje och gemenskap tillsammans med andra så tycker vi definitivt att du ska söka som volontär till oss. Har du erfarenhet av att jobba inom LSS eller med barn och ungdomar är det meriterande men inget krav. Vår inställning är att alla kan bli volontärer så länge du är minst 18 år. Som volontär hos Bara Vanlig får du gå en utbildning i Bara Vanlig-metoden som är grunden i allt vi gör, och då kommer du också få allt du behöver för att kunna vara volontär för oss. Ingen tidigare erfarenhet krävs, bara ett engagemang för vår målgrupp och deras rätt till rörelse.

Våra deltagare springer, rullar och går tillsammans med er och sitt sociala stöd som kan vara anhörig, personlig assistent, boendepersonal, kompis, syskon eller partner. Helt enkelt någon man känner sig trygg med.

Först har vi en gemensam uppvärmning som leds av våra deltagare. Sedan är det några som springer i grupp tillsammans och andra deltagare som springer, rullar och går tillsammans med sina sociala stöd. Efter träningen samlas vi för en gemensam medhavd fika sitter och pratar och umgås. Det alla våra deltagare har gemensamt är att de har funktionsvariation/funktionsnedsättning och har ett socialt stöd.

Som volontär är du en flera ansvariga för våra löpargrupper som träffas en gång per vecka. Du hälsar på våra deltagare när de kommer, peppar dem att röra sig på sina villkor tillsammans med deras sociala stöd under träningstillfället. Efter avslutad träning stannar alltid en ledare kvar till sista deltagare har lämnat träningen. 

Bara Vanlig erbjuder:

 • Ett engagerande volontäruppdrag där du har möjlighet att göra skillnad för våra deltagare på riktigt.
 • Utbildning i den unika Bara Vanlig-metoden.
 • En inspirerande miljö i en växande ideell förening.

Vi söker dig som:

 • Brinner för vår målgrupp och som vill engagera sig i en målgrupp som annars ofta glöms bort.
 • Är över 18 år.
 • Bryr dig om rätten till självbestämmande.
 • Tycker det är viktigt med fysisk aktivitet och träning oavsett vad man har för förutsättningar.

Minsta åtagande

Minimiåtagande som volontär är att man kan delta varannan vecka ca 2 timmar per tillfälle. Vi ser helst att du är med varje vecka som volontär för att skapa förtroende bland våra deltagare.

När och var sker uppdraget

Träningen sker en vardagskväll i veckan med start i augusti.

Tillgänglighet

Våra träningar sker utomhus på en plats där alla kan vara med, oavsett förmåga.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara