Röda Korsets Ungdomsförbund, Umeå — Umeå

Styrelseledamöter sökes till Röda Korsets Ungdomsförbund Umeå

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Röda Korsets Ungdomsförbund Umeå är en lokalförening som strävar efter att förhindra och lindra mänskligt lidande. I syfte att öka respekt för människovärdet behöver vi fler eldsjälar som liksom oss brinner för att förbättra situationen för barn och ungdomar som är bosatta i Umeå. Möjligheterna inom styrelsearbetet är oändliga. Vill du vara med och påverka? Låter ledamotuppdraget som något för dig? Tveka inte att skicka in din intresseanmälan.

Styrelsen har huvudansvar för organisationens verksamheter och du får därigenom en unik inblick i allt som Röda Korsets Ungdomsförbund gör för att bidra till ett mer medmänskligt samhälle i och runt Umeå. Det en tar med  sig från ett styrelseuppdrag är erfarenhet att samarbeta, kunskaper om ledning och styrning, samt nya vänner och kontakter. Som ledamot av styrelsen är du beredd att ägna tid och engagemang åt att leda föreningens arbete. Det är värdefullt om du har en god förmåga till självständigt arbete och är bra på att läsa in och skaffa dig överblick över föreningens verksamhetsområden.

Ledamöter kan fylla en rad viktiga uppgifter i en styrelse. På det konstituerande styrelsemötet efter årsmötet beslutas om interna roller inom styrelsen. Inom Röda Korsets Ungdomsförbund Umeå brukar rollerna som sekreterare, kontaktperson åt verksamheten Läxhjälp, kontaktperson åt verksamheten Tjejgruppen, intern kommunikation (mejl) och extern kommunikation (social medier) tillsättas.

Minsta åtagande

Styrelseuppdraget beräknas ta mellan 1-4 timmar i veckan. Idag har styrelsen möte en gång i månaden och varje möte tar i snitt 1,5 timmar. Mötena hålls i centrala Umeå eller på distans och är fördelade under kvälls- eller helgtid.

När och var sker uppdraget

Styrelseuppdraget beräknas ta mellan 1-4 timmar i veckan. Idag har styrelsen möte en gång i månaden och varje möte tar i snitt 1,5 timmar. Mötena hålls i centrala Umeå och är huvudsakligen fördelade under kvälls- eller helgtid.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen