Röda korsets ungdomsförbund Lund — Lund

Verksamhetsledare till Jourhavande Kompis Lund

Beskrivning

Jourhavande Kompis är en rikstäckande verksamhet inom Röda korsets ungdomsförbund. Jourhavande Kompis är en chattjour dit barn och unga upp till 25 år kan vända sig med det som känns svårt och om de behöver någon som lyssnar. Samtalen rör allt från kärleksproblem, känslor av utanförskap, nedstämdhet till individer som har varit utsatta för olika former av övergrepp och behöver stöd i detta.

Vi som bemannar Jourhavande Kompis är personer i åldern 18-30 år och vi driver jouren helt ideellt. Själva grundidén är att erbjuda hjälp till självhjälp. Det är unga som hjälper unga och vi jourare är inga experter, psykologer eller terapeuter utan finns till hands i rollen som kompis. Alla jourare har dock gått en internutbildning för att lära sig hur verksamheten fungerar samt samtalsmetodik och anpassad chattmetodik.

Jourhavande Kompis i Lund söker nu en ny verksamhetsledare!
I alla våra verksamheter inom RKUF finns det verksamhetsledare, oftast två som delar på ansvaret. Att vara verksamhetsledare innebär ett huvudansvar för de frivilliga och att vara en ledargestalt genom att organisera, planera och stötta våra frivilliga och deras arbete på olika vis. Du får lära dig om ledarskap och får träna på att leda en grupp. Det behöver inte ta upp särskilt mycket extra tid, men är kul och givande! Som verksamhetsledare för Jourhavande Kompis är du med och formar verksamheten, du sköter budget, möten och schemaläggning. Du har även ansvar för rekrytering och marknadsföring inom din verksamhet.

Vi söker dig som är engagerad och villig att ta lite ansvar samt är nyfiken på att utveckla ditt ledarskap. Vi är ett härligt litet gäng som väldigt gärna vill samarbeta och hjälpas åt, så du är aldrig ensam i verksamhetsledarrollen!

Minsta åtagande

Som frivillig så ska du kunna sitta i jouren 2 kvällar i månaden. Andra uppgifter görs på egen bestämd tidpunkt.

När och var sker uppdraget

I Lund i Röda Korsets lokal alternativt på distans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag