Rädda Barnen Gävleborg — Gävle

Vill du bli ideellt engagerad med anledning av Ukraina?

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Just nu flyr många ukrainska barn och familjer till Sverige. På Rädda Barnen erbjuder vi barn och familjer trygga, säkra och lekfulla verksamheter runtom i landet. Leken – som är en grundläggande rättighet enligt barnkonventionen – fokuserar på här och nu och blir därför ett sätt att minska oro och stress för barn.

Under våren 2022 startades en barnvänlig plats i Gävle för att kunna erbjuda en plats där barn får vara barn. Vi är nu i behov av fler volontärer som vill hjälpa till att aktivera barnen genom deras främsta språk, lek. 

Uppdraget i korthet går ut på att du tillsammans med en eller flera andra volontärer genomför organiserad eller spontan lek med barnen på plats på söder i Gävle. Uppdraget inkluderar även att tillhandahålla leksaker från vårt låsta förråd samt samla in leksakerna efter aktivitetens slut. 

Det behövs inga specifika förkunskaper, men det är viktigt att du trivs med barn samt att du är lugn, trygg och ansvarsfull. Meriterande om du är kreativ och behärskar flera språk. 

Hör av er om ni är intresserade eller vid eventuella frågor.

Tillsammans gör vi skillnad för barn!

Minsta åtagande

2 timmar per månad

När och var sker uppdraget

Enligt samråd.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara