Maana

Vill du stötta och stärka tjejer och unga kvinnor?

Beskrivning

Vi på Maana jobbar med digitalt och anonymt stöd till de som identifierar sig som tjejer och unga kvinnor mellan 10 och 25 år. Vill du stötta och stärka tjejer? 

Att vara volontär på Maana
Hos oss kan du vara volontär i vår stödchatt (en anonym chatt som är öppen fyra kvällar i veckan) eller vara en digital storasyster (en anonym och digital kontakt där en pratar med samma stödsökande en kväll i veckan, under 10 veckor).

Uppdraget som volontär är ideellt, dvs du får inte betalt, och det sker helt digitalt. Du lägger i snitt 8 timmar per månad på ditt engagemang (endast kväll och helg). I utbyte får du många nya erfarenheter, kunskaper och chansen att vara del av en förening. Du ska kunna vara volontär i minst ett år från att du startar ditt uppdrag. 

Utbildning för volontärer
Nästa utbildning av volontärer genomförs i september 2024 och en kommer börja sitt uppdrag som volontär direkt efter det. Utbildningen består i en digital kurs som en gör själv och sedan en del gemensamma tillfällen (de sker via digitala möten). De gemensamma tillfällena kommer att vara datumen nedan. Utbildningen är obligatorisk för att vara volontär och en måste kunna delta på alla tillfällena.

Datum för utbildning
Pass 1: Lördag 7 september kl. 9.30 - 15.30
Pass 2: Onsdag 11 september kl. 18.00 - 21.00
Pass 3: Måndag 16 september kl. 18.00 - 20.15 

Sist men inte minst, för att bli volontär hos Maana måste du vara över 18 år och identifiera dig som tjej/kvinna och/eller ha en identitet bortom tvåkönsnormen. Ingen annan förkunskap krävs. Det viktigaste är att du vill engagera dig i föreningen, stötta personer som söker stöd samt att du har tid.

Välkommen med din intresseanmälan!

Minsta åtagande

Uppdraget tar ca 8 timmar i månaden.

När och var sker uppdraget

Man ska kunna vara volontär minst ett år, och uppdraget genomförs helt digitalt (det vill säga på distans).

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag