Rädda Barnen, Regionkontoret Östersund — Östersund

Volontär i läxhjälp - på Fornborg (Frösön) eller på biblioteket i Torvalla

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Trivs du med barn och har ett intresse för skolvärlden? Då borde du bli läxhjälpsvolontär! Rädda Barnen driver volontärsdriven läxhjälpsverksamhet på Fornborg på Frösön tisdagar kl. 18-20. Samt på biblioteket i Torvalla torsdagar kl. 15.30-17. Nu söker vi dig som är intresserad av att bidra med din tid och ditt engagemang! ( du får gärna ange om det är på Fornborg eller i Torvalla du vill vara behjälplig)

Att vara volontär i Rädda Barnens studiestöd innebär att du tillhandahåller en trygg och lugn plats där ungdomarna kan studera utifrån sina behov, och att du som vuxen finns där som handledare när det behövs. Målet är att så många unga som möjligt ska klara studierna på högstadiet för att kunna gå vidare till gymnasiet med goda förutsättningar. 

Som volontär i vårt studiestöd bidrar du framför allt till ungdomarnas skolgång, men vi på Rädda Barnen vet också att trygga vuxna i skolan och på fritiden är en viktig faktor för att skapa trygga barn och unga, som i sin tur växer upp till trygga vuxna. Vi söker dig som vill vara en viktig vuxen för våra ungdomar!

Minsta åtagande

Läxhjälpen äger rum på Fornborg på Frösön, samt på biblioteket i Torvalla. Du behöver kunna vara på plats regelbundet, gärna varannan vecka.

När och var sker uppdraget

Fornborg (Frösön) Tisdagar 18-20 Torvalla Torsdagar 15.30-17

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen