Tobaksfakta — Stockholm

Volontärer söker för danshappening på Medborgarplatsen

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

I Stockholm, Uppsala och Trollhättan arrangeras en stor happening den 31 maj med Silent Disco. Hundratals barn och unga bjuds in för att lyssna på bra musik och dansa till sin musikstil – tillsammans mitt i stan, och förstås skapa årets största flashmob! Målet är att skapa uppmärksamhet för barns rätt att få hjälp att säga nej till ett onödigt nikotinberoende.

Nästan alla som blir beroende av nikotin är under 20 år. Förr handlade det om cigaretter och brunt snus, nu även om om e-cigaretter och vitt snus. De nya produkterna gör att nikotinbruket bland unga ökar igen. De enda som vinner på det är tobaksindustrin. Med marknadsföring som spelar på ungas längtan efter att ha kul och känna tillhörighet lockar de in nya generationer i beroende.

Du som volontär ska bara vara där. Utöver det vara med och låna ut hörlurar och ta emot pant vid utlåningen. Vi vill bjuda in till en happening som visar vad äkta tillhörighet och glädje handlar om. Det passar vi på att göra den 31 maj – WHO:s tobaksfria dag. I år sätts fokus på att tobak är ett stort miljöproblem, och att minskat tobaksbruk gynnar både miljön och klimatet positivt. Att hjälpa unga att förbli tobaksfria är en viktig insats för att lyckas med det.

Läs mer här: https://lagarforallabarnsframtid.se/move-for-u-31-maj/

Minsta åtagande

Så lång tid man vill och hinner, men max 4 h.

När och var sker uppdraget

Tid: 15-19, på Medborgarplatsen (själva torget) på Södermalm.

Tillgänglighet

Uppdraget sker på ett torg, så det är tillgängligt för alla.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen

PRO Högalid

Musikälskande samordnare

  • Äldre
  • Social gemenskap
  • Upplysning och folkbildning
Plats Stockholm
Fjärrarbete På distans