Eldfestkommittén i Göteborg — Göteborg

Volontärer sökes till Eldfesten 2024 - persiskt nyårsfirande i Göteborg

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Eldfestkommittén i Göteborg söker volontärer till det årliga evenemanget Eldfesten. Sedan 1992 anordnas Eldfesten i Göteborg för att fira våren, starten av det persiska nyåret och återkomsten av ljuset. Firandet är religiöst obundet och evenemanget besöks årligen av cirka 20 000 göteborgare och tillresta besökare. Vi önskar hjälp av volontärer under evenemanget inom områdena säkerhet och service.

Om traditionen kring Eldfesten
Eldfesten är starten på firande av det persiska nyåret (Nouruz). Det är den viktigaste högtiden på hela året och man firar den med släkt och vänner. Högtiden firas inte enbart av perser utan även andra folkgrupper runt om Iran. Firandet börjar vid solnedgången den sista tisdagen innan nyåret och pågår sedan fram till nyårsafton som infaller den 20 mars 2024. Firandet inleds med det vill säga Eldfesten (Chaharshanbe suri) och hamnar på den 19 mars 2024. Under Eldfesten välkomnar man våren och tar farväl av vintern, detta görs genom att hoppa över brasorna som tänds under festens gång. Man gör sig av med vinterkylan och får istället eldens värme och livskraft. Bakgrunden till Eldfesten är att man ska välkomna de avlidnas själar med värme och renhet, liknande den svenska valborgstraditionen.

Eldfesten i Göteborg
Under evenemanget är det full aktivitet samt energi från start till slut. På scenen kommer det vara underhållning från internationellt kända artister samt lokala artister i form av livemusik och dans från många olika kulturer. Det kommer även vara ett fantastiskt fyrverkeri. Utöver detta är det matförsäljning och andra kringaktiviteter på evenemangsområdet.
För mer information om Eldfesten och Eldfestkommittén besök gärna vår hemsida, https://atash.se.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Det gäller ett tillfälle och volontäruppdragen sträcker sig mellan kl. 10.00-23.00

När och var sker uppdraget

19 mars 2024 på Frihamnen i Göteborg mellan ca kl. 10.00-23.00

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Räddningsmissionen

Chaufför till MatRätt

  • Ekonomisk/social utsatthet
  • Klimat och miljö
  • Social gemenskap
Plats Göteborg