AFS Interkultur Sverige

Ansvarig för AFS skolrelationer i norra Sverige

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Idag har AFS Interkultur lokala nätverk som täcker ungefär halva Sveriges yta - AFS Skåne, AFS Småland, AFS Västra Götaland, AFS Värmland, AFS Östergötland och AFS Stockholm-Uppsala. Vi har dock även aktivitet på orter och i områden där det inte finns lokala nätverk. Till exempel välkomnar vi även värdfamiljer och utbytesstudenter som bor utanför våra lokala nätverk att engagera sig i AFS. Även enstaka andra volontärer engagerar sig på dessa platser.

Skolrelationer är ett område som vi ständigt arbetar för att förbättra. Vi söker därför nu en eller flera personer som vill engagera sig i skolrelationer utanför våra existerande lokala nätverk. Det innebär allt norr om Gävle, samt även vissa områden söderut. Uppdraget består initialt i att ansvara för relationen med de gymnasieskolor vi under det innevarande läsåret har utbytesstudenter på utanför våra lokala nätverk (i Örnsköldsvik, Kiruna och Umeå). Långsiktigt innefattar det även uppsökande verksamhet till nya skolor för att bygga en bra relation med fler skolor. Inom AFS internationellt finns det utbildningar som du får delta i och olika forum där skolfrågor hanteras.

Vem vi söker: Du kanske är lärarstudent, yrkesarbetande lärare eller pensionerad lärare? ( obs, ej inget krav) Du vill kanske stärka ditt cv eller kompetensutveckla dig samtidigt som du är del av en global organisation som arbetar för interkulturellt lärande och förståelse över gränser.

Praktiskt: Det är ett frivilligt uppdrag som du tar på dig under minst ett år med start i december/januari, beroende på din tillgänglighet. Du kan bo var som helst i Sverige, då mycket av kommunikationen sker online och via telefon.

Låter detta som något för dig? Anmäl ditt intresse så ses vi kanske snart!

Minsta åtagande

Det är ett frivilligt uppdrag som du tar på dig under minst ett år med start i december/januari, beroende på din tillgänglighet. Uppdraget tar ca 2-3 timmar i veckan; mindre ibland, mer ibland.

När och var sker uppdraget

Du kan bo var som helst i Sverige, då mycket av kommunikationen sker online och via telefon. Vi kommer gemensamt överens om tider för ditt engagemang.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen