Bris — Linköping

Bris söker volontärer för idrottsuppdrag i Linköping!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

“Nja, jag tror inte att någon märkt något. Eller min gymnastiktränare har sett blåmärken som jag har”   
Bris startade 1971 som en rörelse för barnets rättigheter av människor som vägrade se på medan barn for illa. Idag, 50 år senare, är den rörelsen och den kampen lika stark och lika viktig.   
Som volontär i Bris är du med i ett inspirerande och viktigt sammanhang, där du tillsammans med andra volontärer gör stor skillnad för barn nu och i framtiden. Stödjande samtal med barn ingår inte i Bris volontäruppdrag. Bris stöd till barn ges genom utbildade kuratorer, dygnet runt i vår telefon, chatt, mejl eller på våra fysiska Brismottaningar. Som volontär är du viktig på andra sätt, till exempel genom att sprida kunskap om hur Bris stöd fungerar och om barnets rättigheter, så att fler barn kan få stöd och bli lyssnade på.   
När du ger av din tid, din kraft och dina förmågor är du som volontär i Bris med och skapar ett tryggare och bättre samhälle för barn.   
Låter det intressant? Som volontär i Bris får du också utbildning och kontinuerlig kunskapspåfyllnad inom olika barnrättsområden, och möjlighet att påverka Bris som organisation.   
Brisvolontär med idrottsuppdrag  
Som Brisvolontär med idrottsuppdrag är du superviktig för att öka kunskapen om Bris stöd och om barnkonventionen till barn och unga. Ofta handlar uppdragen om föreläsningar hos idrottsföreningar eller genom närvaro vid olika idrottsevenemang. Genom uppdraget bidrar du också till att öka kunskapen om Bris och barnets rättigheter hos vuxna inom idrotten, bland annat genom spridning av material och medverkan vid evenemang kopplade till idrottens värld. Som Brisvolontär med idrottsuppdrag hjälper du också till att omvärldspana kring området idrott lokalt och regionalt där du bor, och har koll på förändringar eller händelser som kan vara intressanta för ditt uppdrag. Uppdragen sker framför allt på kvällar och helger.  
Uppdraget passar dig som:  
  • Brinner för barn och ungas möjlighet till trygg och jämlik idrott  
  • Har ett intresse för idrottsfrågor  
  • Har erfarenhet/kunskap av föreningsidrott, som t ex utövare eller ledare  
  • Är social och gillar att prata med nya människor  
  
För att bli Brisvolontär med idrottsuppdrag blir du efter din intresseanmälan som första steg inbjuden till ett samtal där vi tillsammans pratar mer uppdraget. Du kommer också bland annat att få utbildning av Bris och lämna in utdrag från Polisens belastningsregister. 
Varmt välkommen med din intresseanmälan!

När och var sker uppdraget

Främst kvällar och helger. Uppdrag i andra kommuner kan förekomma.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara