Amnesty International — Malmö

Engagera dig för klimaträttvisa i Malmö!

Beskrivning

Brinner du för mänskliga rättigheter och känner att du vill göra mer i kampen för ett bättre samhälle? Håller du med om att klimatomställningen måste vara både rättvis och hållbar? Vill du dessutom träffa människor som är lika engagerade som du? Var med och starta upp en Amnesty grupp med fokus på klimaträttvisa!

Beskrivning av uppdraget
Vi söker just nu medlemmar till att starta upp en ny grupp som driver frågan om klimaträttvisa i Sverige och internationellt. Stort fokus ligger på urfolksrättigheter och att den gröna omställningen inte får ske på bekostnad av deras rättigheter. Inom Amnesty arbetar vi mycket med opinionsbildning, gör aktioner på stan, utför lobbyarbete lokalt med mera. Det kommer att ges möjlighet till att lära sig mer om organisering, lobbying och aktivism. Ni engagerar er bland annat genom att:

 • Bedriva ett opinionsbildande engagemang mot allmänheten genom att till exempel skriva debattartiklar, bjuda in till seminarier och panelsamtal, genomföra aktioner på stan, informationsutskick eller medverka i lobbyinsatser
 • Utöva påtryckningar på makthavare i syfte att uppnå förändring. Det här sker ofta genom brevskrivning  och lobbyarbete men kan även genomföras på andra kreativa sätt. 

Vill du vara med i kampen om ett hållbart och rättvist samhälle? Anmäl ditt intresse redan idag!

Minsta åtagande

2 timmar i månaden

När och var sker uppdraget

Gruppens medlemmar bestämmer tillsammans vart vi ses och vart vi arrangerar våra aktiviteter. Gruppen har både digitala möten och möten på plats i Amnestys kontor i Malmö. Aktiviteter genomförs framförallt i Malmö.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Solidaritet för Ungdomens Framtid

Project Managers

 • Barn och ungdom
 • Internationellt arbete i Sverige
 • Mänskliga rättigheter
Fjärrarbete På distans