Amnesty International — Stockholm

Engagera dig för mänskliga rättigheter i Stockholm!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Känner du att du vill göra mer i samhället och för mänskliga rättigheter i dessa oroliga tider? Vill du engagera dig och arbeta för mänskliga rättigheter tillsammans med likasinnade personer? Amnesty söker just nu engagerade människor till våra grupper i Stockholm! Som medlem i en Amnestygrupp arbetar du tillsammans med andra engagerade aktivister för mänskliga rättigheter, och lär dig samtidigt mer om projektledning, gruppdynamik och organisation. 
Världen vi lever i går mot att bli alltmer polariserad, där mänskliga rättigheter lämnas mindre och mindre utrymme. Därför är det viktigare än någonsin att kämpa tillsammans för varje människas okränkbara rättigheter! 
Amnesty Internationals Stockholmsdistrikt söker nu människorättskämpar som vill ingå i någon av våra arbetsgrupper. Varje arbetsgrupp har olika fokusområden, arbetsmetoder och sammansättningar. Det finns därför stora möjligheter att hitta något som passar just dig!
Vissa grupper jobbar med specifika länder, så som Syrien eller Turkiet, andra med större regioner som Latinamerika eller Mellanöstern. Andra grupper arbetar istället med specifika frågor, som till exempel kvinnors rättigheter, HBTQI-frågor eller dödsstraff. Alla grupper arbetar på olika sätt, och arbetsmetoderna inkluderar allt från brevskrivning till makthavare, namninsamlingar, olika evenemang och föreläsningar. 
Gruppernas sammansättning varierar mycket. Vissa grupper består främst av studenter och unga vuxna, andra av äldre och pensionärer. Andra grupper är en blandning med medlemmar i alla åldrar. De flesta grupper har svenska som arbetsspråk, men det finns också flera som är öppna för att tala engelska. 
Vi hjälper dig att hitta den arbetsgrupp som passar just dig!
Som aktivist kommer du erbjudas stora möjligheter att fördjupa dina kunskaper om mänskliga rättigheter. Du kommer även få möjlighet att utveckla dina kunskaper inom projektledning, organisation och teamwork. Självklart kommer du också få lära känna många likasinnade och underbara aktivister. På nationell nivå ordnas också många olika träffar där Sveriges alla aktivister kan träffas och nätverka. Kort sagt kan du utvecklas precis så långt du vill inom Amnesty!

Minsta åtagande

Som aktivist bestämmer du själv och tillsammans med din Amnestygrupp hur mycket du vill ta på dig och hur aktiva ni som grupp ska vara.

När och var sker uppdraget

Grupperna arbetar på olika sätt. Räkna med främst arbete i samband med fysiska eller digitala möten, men även vid aktiviteter och events.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara