Juventas Ungdomsjour — Södertälje

Juventas ungdomsjour söker dig som vill bli mentor till en ungdom som behöver stöd!

Spara

Beskrivning

Är du duktig på att lyssna? Vill du lära känna en ny person? Vill du stötta, peppa och stärka ungdomar och samtidigt engagera dig ideellt?

Hos Juventas Ungdomsjour kan du bli Storasyskon i form av ett mentorskap! Du blir ihop matchad med en ungdom som behöver stöd. Ni träffas cirka två gånger i månaden för att prata, fika, gå på bio, bowla, prova på olika roliga aktiviteter – ni bestämmer tillsammans vad ni vill göra! Syskonskapet är kostnadsfritt och Juventas ungdomsjour står förkostnaderna. Just nu har vi har många ungdomar som bara väntar på att få stöd.

Syskonverksamheten (tidigare Storasysterskapet) på Juventas ungdomsjour är Sveriges äldsta mentorskap för unga. Genom den har hundra tjejer sedan 2003 fått en mentor som alltid stödjer, peppar och aldrig dömer. Vi tror på ungas styrka och förmågor att hjälpa sig själva. Vi tror att människor växer genom möten, oavsett om en ger eller får stöd samt hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnandes gåva vidare. Syskonverksamheten är en livsviktig insats för unga i Södertälje.
 
Alla oavsett könsidentitet kan bli volontär hos oss och det krävs inga förkunskaper utan genom oss ges:
- Kostnadsfri grundutbildning
- Kompetensutveckling
- Handledning & stöttning
- Ingå i en gemenskap med likasinnade människor & kanske få vänner för livet
- Erfarenhet att möta unga 


Vi förväntar oss att du är:
- Minst 20 år 
- Delar föreningens värdegrund
- Lämnar in utdrag från polisregistret
- Avger tystnadslöfte 
- Medlem i vår förening

Vi ser att du är en trygg och stabil person som är bekväm med att inta rollen som storasyskon. Vi värdesätter ett ungdomligt synsätt där du kan möta ungdomen som en stöttande kompis snarare än en rådgivande vuxen - syftet med syskonskapet är inte att arbeta lösningsfokuserat, utan att lyssna på ungdomen och hjälpa denne att själv komma fram till passande lösningar och att ha roligt tillsammans. 

Välkommen med din ansökan!
 

Minsta åtagande

2 gånger i månaden genom fysiska möten, ca 3-6 h/ månaden. Möten sker i Södertälje eller i närliggande områden. Bortsett från uppdraget ser vi gärna att du närvarar på våra volontärmöten som hålls var sjätte vecka.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs på den tid och plats som ni kommer överens om. Volontärträffar sker på vårt kontor i centrala Södertälje.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen