Stiftelsen Skåne Stadsmission — Kristianstad

Minska matsvinn och bidra till social nytta i Kristianstad

Beskrivning

Varje år slängs stora mängder mat i livsmedelskedjan som hade kunnat ätas - samtidigt som allt fler människor lever i ekonomisk utsatthet och matfattigdom. Skåne Stadsmission, Svenska kyrkan, Saveko och Renhållningen driver tillsammans matsvinnsverksamheten, Maträddarna, för människor som lever i ekonomisk utsatthet.

Vi vill nu bli fler volontärer som vill vara med och arbeta i verksamheten!
Som volontär ansvarar du, tillsammans med fler volontärer, för Maträddarna under öppettiden – du ser till så att verksamheten öppnar i rätt tid samt hjälper till med de rutiner som krävs vid stängning. Du hjälper till att plocka ihop varor till besökarna samt tar betalt. Du ansvarar också för att besökarna får ett fint bemötande.
Till verksamheten kommer människor som av olika anledningar lever i en utsatt situation. Det kan röra sig om social och ekonomisk utsatthet, hemlöshet eller psykisk ohälsa. Det kan även finnas missbruksproblematik. Besökarna hänvisas till verksamheten från Svenska Kyrkan eller Skåne Stadsmission och har på så vis också en kontakt med personal från någon av organisationerna.

När och var sker uppdraget

Verksamheten har öppet tisdag eftermiddag och fredag förmiddag. Verksamheten ligger i Kristianstad med goda bussförbindelser.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen