Stjärnjouren, trans- och tjejjour — Sundbyberg

Stötta unga tjejer och transpersoner

Beskrivning

Vill du engagera dig i en feministisk förening för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? 

Nu söker vi på Stjärnjouren volontärer till vår stödjande verksamhet för att kunna ge stöd till fler tjejer och unga transpersoner. 

Under 2023 har 854 unga tjejer och transpersoner hört av sig till vår stödjande verksamhet för att prata och få stöd. Till oss kan en höra av sig anonymt och prata om vad en vill. Den låga tröskeln och anonymiteten gör att många unga hör av sig för att berätta om svåra saker som de varit med om. De vanligaste ämnena vi möter är psykisk ohälsa och/eller att en vill ha sällskap och tex berätta om någon en är kär i eller att en bråkat med en kompis.

Din del är att lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Vi som bemannar jouren är själva relativt unga tjejer och transpersoner, som vill vara lyssnande medmänniskor. Den stödjande verksamheten består av chatt- och mejlstöd varje tisdag kl 15-17 och söndag kl 17-19. Jouren bemannas alltid av minst två-tre volontärer åt gången, och sköts vanligen från våra lokaler i Sundbyberg. Möjligheten att bemanna kontaktjouren hemifrån finns men för att engagera dig hos oss behöver du vara bosatt i Stockholmsområdet.

Om du tror att detta kan vara något för dig, gör en intresseanmälan så berättar vi mer. Är du fortsatt intresserad behöver du gå vår grundutbildning som är helgen 21-22 september (dagtid). Därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Vi har en anställd volontärsamordnare som stöttar dig i uppdraget och vi ses regelbundet för möten, utbildning och handledning i kontaktjouren. Inga förkunskaper krävs för det här uppdraget och vi söker personer med olika identiteter och erfarenheter då vi ser ett stort värde av en blandad volontärgrupp. 

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som tillsammans med två anställda organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får du gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, du får tillgång till handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! 

Välkommen med din intresseanmälan! 

Minsta åtagande

5h/månad

När och var sker uppdraget

Vardagskvällar/eftermiddagar i Sundbyberg.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag