Klimataktion

Systemansvarig

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Är du en klimatengagerad person med erfarenhet av och intresse för onlinesystem? Vill du bidra till att fler blir del av och hittar sin roll i påverkansarbetet och omställningen? Klimataktion söker en person som kan ta övergripande tekniskt ansvar för allt som har med hantering av medlemmar och kontakter att göra.

Klimataktion informerar om klimatförändringarna och uppmuntrar till omställning genom opinionsbildning, vår hemsida, nyhetsbrev, artiklar i media, upprop m.m. och folkbildar genom studiecirklar och möten. Vi mobiliserar även till manifestationer och aktioner och bedriver politiskt påverkansarbete, och samarbetar med andra organisationer i Sverige och internationellt.

Systemansvaret är en viktig roll! Vi vill kunna växa och öka i inflytande och resurser, och satsar bl.a. på månadsgivande och annat som kan möjliggöra detta. 

Det betyder inte att du ska sköta allt praktiskt (det mesta sköts av systemet själv och det finns en administrativ volontär som sköter det manuella arbetet) men du har huvudansvar och koll på vilka system vi har, hur de funkar och vem som gör vad. Du ser till att ev problem blir lösta och att ev förändringar som behöver göras görs. Det behövs ingen formell utbildning eller tidigare erfarenheter av systemen, men du behöver ha kapacitet att sätta dig in i saker och inte vara livrädd att ta tag i att lösa saker inom ett område man inte är expert på. 

En vanlig vecka när allt funkar innebär ansvaret kanske inget arbete alls. Om något strular eller behöver ändras kan det bli lite arbete, men då det mesta i systemet är tjänster vi betalar för bör vi kunna höra av oss till respektive kundtjänst och få hjälp att lösa det hela. Vid ev större frågor som gäller systemet kan du behöva informera eller rådgöra med styrelsen. Parallellt med att vara "standby" kan det också pågå en del problemlösande för att underlätta för administratören. 

Ansvaret innefattar:
 • Kontakt med vår administrativa volontär och med Klimataktions styrelse vid behov
 • Att sätta sig in i och kunna administrera medlemsregistersystemet MyClub (även mer praktiskt om t.ex. vår administrativa volontär blir sjuk eller har semester). Introduktion med vår avgående ansvariga ingår.
 • Att förstå de extratjänster som kan kopplas på via MyClub och ha koll på att dessa fungerar som de ska och kopplar info vidare till bokföringsprogram Fortknox, autogiro hos Ekobanken, Swish hos Swedbank, direktbetalning av fakturor via Zimpler, etc. 
 • Att förstå kopplingen till och vid behov kunna administrera de webbformulär på hemsidan som är kopplade till MyClub (t.ex. att bli medlem eller månadsgivare).
 • På sikt implementera kopplingen mellan MyClub och nyhetsbrevtjänsten Mailchimp.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Arbetsmängden kan variera, men räkna med minst 30 minuter per vecka och mer vid ev problem. Regelbunden kontakt med administrativ volontär (eller vid behov). Kunna följa upp och hantera akuta problem inom 24 timmar under vardagar. I början är det mer arbete eftersom du behöver sätta dig in i systemen och för att vissa delar fortfarande implementeras.

När och var sker uppdraget

Detta är flexibelt och kan utformas utifrån dina egna behov och förutsättningar.

Tillgänglighet

Uppdraget kan utföras på distans, t.ex. hemifrån eller via mobiltelefon. Det krävs endast tillgång till webbläsare med internetuppkoppling.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen