Läkare i Världen

Tolka för mänskliga rättigheter!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso- och sjukvårdsinsatser. 

Utgångspunkten är att tillgång till hälso- och sjukvård är en mänsklig rättighet som ska gälla för alla människor på lika villkor, även då man befinner sig i krig, fattigdom eller på flykt. I Sverige bedriver vi vård till dem som står utanför tillgång till vård, främst utsatta EU-medborgare, papperslösa och tredjelandsmedborgare. Vår verksamhet bedrivs helt på ideell bas. Vården utförs av legitimerad sjukvårdspersonal och de flesta av våra volontärer pratar inte de språk som våra besökare pratar. Vi är därför i ständigt behov av tolkar. Vi söker därför dig som kan tolka mellan svenska/engelska och ett annat språk. Du ska ha stor integritet och vara beredd på att hantera känsliga och personliga uppgifter på ett ansvarsfullt sätt och enligt våra sekretesskrav.
 

Minsta åtagande

Vi ser gärna att du kan vara tillgänglig minst ett tillfälle varannan vecka via telefon. För tolkning på plats ser vi gärna att du kan närvara ca en gång i månaden. Uppdraget pågår kontinuerligt.

När och var sker uppdraget

Vi söker personer som kan tolka via telefon. Du kan alltså bo var som helst i Sverige och tolka på distans via telefon. Vill du hellre tolka på plats på någon av våra mottagningar går det också bra, informera gärna om det i din ansökan isåfall. Vi finns i Luleå, Umeå, Uppsala, Stockholm, Örebro, Malmö.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen