Individuell Människohjälp/IM, Sverige

Valberedare sökes till IM Stockholm

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

IM är en idéburen, obunden medlemsorganisation som kämpar för en jämlik och medmänsklig värld. Vi arbetar globalt i samarbete med lokala aktörer för att människor av egen kraft ska kunna ta sig ur fattigdom och utanförskap. Med utgångspunkt i de mänskliga rättigheterna verkar vi för en hållbar värld och tar avstånd från all form av diskriminering.
I Sverige representeras IM av ett antal lokalföreningar runt om i landet. Som volontär och medlem är du med och bygger IM som demokratisk organisation.

IM:s lokalförening i Stockholm bedriver verksamheter med inriktning på social inkludering runt om i Stockholm. Lokalföreningen leds av en lokal styrelse som i sin tur väljs av föreningens medlemmar på årsmötet. IM Stockholm har drygt 1000 medlemmar. 

Vi söker nu dig som vill vara med att bygga IM Stockholm i den viktiga rollen som valberedare.
Som en av två eller tre valberedare föreslår du nya kandidater till föreningens kommande styrelse och andra förtroendevalda. Du blir därför viktig i att säkerställa föreningens framtid genom att intervjua och hitta nya drivna till verksamheten.

Specifika önskemål eller information:

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av liknande uppdrag. Du kommer att få möjligheten att delta på en utbildning/erfarenhetsutbyte kring vad det innebär att arbeta i en valberedning.
 Det viktigaste är att du finner ett intresse för föreningen och att du står bakom föreningens värderingar. Du behöver vara eller bli medlem i IM (100kr/år)

Minsta åtagande

Uppdraget är som mest aktivt under hösten, fram till årsmötet i februari 2023

När och var sker uppdraget

Uppdraget är väldigt flexibelt. Du får gärna bo i Stockholm men uppdraget kan utföras helt på distans.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen