Västerhaninge sjöscoutkår — 2 platser

Vi behöver dig som behöver ett äventyr! Bli ledare i sjöscouterna.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Precis som att vi behöver haven, seglen och sjökortet behöver vi dig! Kåren har under det senaste året vuxit och allt fler barn och unga vill bli sjöscouter. Vi söker nu dig som vill bli ledare hos oss under hösten 2024 och våren 2025. När du blir sjöscoutledare kan vi tillsammans ge fler barn och unga möjligheten att uppleva äventyret till havs!  

Att vara ledare i sjöscouterna är både roligt och ansvarsfullt. Det handlar främst om att göra aktiviteter med scouterna i din grupp. Att ge unga möjlighet att utvecklas och växa är viktigare än att genomföra en aktivitet korrekt. Som scoutledare är du stödjande och lyssnande. Du har ett schysst bemötande, skapar trygghet i gruppen och ger alla chans att utvecklas efter sina förutsättningar.

Du blir en del av ett ledarteam som leds av en avdelningsledare. Avdelningarna har scoutaktiviteter en gång i veckan och genomför några dagsutflykter/övernattningar/helgseglingar varje termin. Som ledare vill vi att du ska du delta på dessa i möjligaste mån. Avdelningens ledarteam ansvarar gemensamt för att det görs ett terminsprogram och genomför programmet. Ledarteamet har också ansvaret för kontakten med barnens föräldrar, att närvaro rapporteras och att avdelningen interagerar med övriga i kåren. Den ansvariga avdelningsledaren tar extra ansvar för att uppgifterna fördelas såsom planering, säkerhet, ekonomi, medlemskap och administration.

Vi förväntar oss inte av ledarna i kåren att de ska kunna allt – vi jobbar i team och lär av varandra och där någon är duktig på segling är någon annan duktig på lekar, friluftsliv eller sjukvård.

Inför hösten 2024 kommer vi att ha en särskild introduktionsdag för nya ledare så att du är redo. Vi erbjuder dig också kostnadsfri ledarutbildning, där du börjar med att gå kursen Trygga Möten och därefter Leda scouting och och SjöLU (sjöscoutledarutbildning). Om du fortsätter som ledare finns sedan ett stort utbud av fortsättningsutbildningar. 

Vi kräver att du blir medlem (för att försäkringar ska gälla), visar registerutdrag ur belastningsregistret och går kursen Trygga möten i samband med att du börjar som ledare hos oss.

För dig som anmäler intresse kommer vi att bjuda in till ett informationsmöte då du får veta mer, träffa oss i kåren och bekanta dig med vår kårstuga, vårt bryggområde och våra båtar.

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

3-4 kvällar per månad, samt en dagsutflykt och några helger med aktiviteter, samt tid för planering. Tillkommer också 3 timmar för kursen "Trygga möten" och en heldag för introduktionskursen "Leda scouting". Deltagande när vi gör iordning båtarna för sommaren och vintern.

När och var sker uppdraget

I huvudsak i Östnora som ligger i södra delen av Haninge kommun precis norr om Nynäshamn. Uppdraget gäller till att börja med hösten 2024 och våren 2025. Om du sedan trivs hoppas vi att du stannar som ledare hos oss.

Platser

  • Haninge
  • Nynäshamn

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen