Äldrekontakt — Lund

Gillar du att vara spindeln i nätet och är dessutom en klippa på projektledning? Bli gruppledare i vår fikagrupp i Lund, och hjälp äldre från ensamhet till fikabord.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Äldrekontakt är en religiöst och politiskt obunden ideell förening som hjälper äldre ur ensamhet och social isolering, genom att anordna lokala regelbundna fikaträffar. Vi hjälper ensamboende pensionärer över 75 år som saknar gemenskap och har svårigheter att ta sig ut på egen hand, faktorer som av naturliga skäl gör det svårt att upprätthålla och få nya sociala kontakter. Tack vare Äldrekontakts volontärer (gruppledare, volontärchaufförer och fikavärdar) få våra äldre gäster möjligheten att träffa nya vänner i ett varmt välkomnande hem, samt slipper oroa sig för hur de ska ta sig till och från fikaträffen. De bli en del av en gemenskap som de hittills saknat, och får känna den viktiga känslan av att återigen få höra till. Det är alltid samma grupp som träffas, så att vänskap kan byggas över tid.

Nu söker Äldrekontakt en ansvarsfull gruppledare till vår fikagrupp i Lund.

Som gruppledare är du avgörande för att våra äldre gäster ska kunna träffas, du är spindeln i nätet och kommer spela en viktig roll i din grupp. Volontäruppdraget går ut på att, inför en söndag varje månad, koordinera våra efterlängtade fikaträffar för ensamma äldre. Du ansvarar även för schema-planeringen inför varje termin

Du är den huvudsakliga kontaktpersonen för gruppens volontärer och gäster, vilket innebär att du har regelbunden kontakt med din grupp som består av upp till åtta äldre gäster samt ca 11 volontärer. Vi ser att du regelbundet är med på fikaträffarna för att vara med och skapa en fin gemenskap i gruppen. Våra träffar bjuder på gott fika i trevligt sällskap, många skratt, möten över generationer och otaliga spännande historier från förr – något som du nu kan vara med och göra möjligt! 

Minsta åtagande

Fikaträffarna sker mellan kl 15-17 en söndagseftermiddag i månaden och vi uppskattar att det kommer att ta dig ca 4-6 timmar att utföra ditt volontäruppdrag varje månad.

När och var sker uppdraget

Administration, planering och koordinering kan utföras hemifrån. Fikaträffarna äger rum runtom i Lund hemma hos fikavärdarna i gruppen.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Erikshjälpen second hand, Huskvarna

Butiksvolontär Lördagar

 • Barn och ungdom
 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Klimat och miljö
Plats Jönköping

Erikshjälpen second hand, Huskvarna

Volontär bereda varor

 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Klimat och miljö
 • Social gemenskap
Plats Jönköping