AFS Interkultur Sverige

Stöd & support till utbytesstudenter & värdfamiljer i norra Sverige

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Är du intresserad av kommunikation, coaching och tycker om att ge råd och stöd till andra människor? Är du bra på att lyssna? Har du själv varit utbytesstudent eller bott i ett annat land där du fått uppleva kulturkrockar? Om ja, så är detta uppdrag som klippt och skuret för dig!

Vi söker en person som vill ansvara för Stöd och Support till de utbytesstudenter och värdfamiljer som bor i norra Sverige (utanför våra existerande lokala nätverk). Vi brukar ha 4-5 stycken utbytesstudenter boende i detta område, ort varierar. Alla värdfamiljer/utbytesstudenter har en kontaktperson på sin ort, en AFS-volontär som har uppdraget att ge stöd och råd till dem om t.e.x. konflikter uppstår p.g.a. personliga eller kulturella olikheter. Som Stöd och Supportansvarig är du kontaktpersonernas initiala kontakt, du ger dem stöd och råd i hur de kan hantera olika situationer. Du kommer själv få mycket stöd från AFS centralt och du kommer få ta del av utbildning i interkulturellt lärande.

Vem vi söker: Du är intresserad av kommunikation, interkulturellt lärande och vill hjälpa människor från olika kulturer att överbrygga olikheter för att förstå varandra bättre. Du är bra på att coacha andra människor och tycker det är kul att prata både med ungdomar och med vuxna!

Praktiskt: Det är ett frivilligt uppdrag som du tar på dig under minst ett år med start till 1 augusti (du får gärna börja redan under våren för att lära känna uppgiften). Du kan bo var som helst i Sverige, då mycket av kommunikation sker online och via telefon.

Låter det som något för dig? Anmäl ditt intresse!

Minsta åtagande

Det är ett frivilligt uppdrag som du tar på dig under minst ett år med start till 1 augusti (du får gärna börja redan under våren för att lära känna uppgiften).

När och var sker uppdraget

Uppdraget tar olika mycket tid beroende på hur mycket stöd som krävs vid givna tillfällen. I snitt ligger det på ca 1-2 timmar i veckan. Du kan bo var som helst i Sverige, då mycket av kommunikation sker online och via telefon. Vi kommer gemensamt överens om tider för ditt engagemang.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen