Nya Kompisbyrån

Bli digitalkompis till någon som vill öva svenska!

Beskrivning

Vill du utöka ditt sociala nätverk, samtidigt som du ger någon annan möjlighet att öva på svenska? Du kanske brinner lite för samhällsfrågor och vill öka gemenskapen hemifrån? Då är det dig vi letar efter! Välkommen att söka det roligaste och mest flexibla volontäruppdraget.

Samhällsdebatten kring invandring och integration blir allt hårdare. Människor delas upp i ett ”vi” och ”dem”, vilket kan leda till fördomar, diskriminering och rasism. För att skapa ett samhälle där vi istället möts som människor bestämde vi på Nya Kompisbyrån oss för att skapa kompismatchningar mellan nya och etablerade svenskar.

Hur funkar det? Vi matchar ihop två personer med liknande intressen. En av er är ny i Sverige och vill förbättra sin svenska, medan den andra är etablerad i Sverige och har svenska som modersmål eller motsvarande. Ni träffas, utbyter erfarenheter och lär känna varandra. Alla kan bli kompisar, det enda kravet är att du är minst 18 år, pratar svenska och är nyfiken på att träffa nya människor!

Du som anmäler dig är inte först ut – sedan 2014 har vi matchat fler än 46 000 kompisar i hela Sverige. Många av dem har träffats flera gånger och några har till och med blivit vänner för livet. Dessutom har 95 % av alla kompisar, både nya och etablerade svenskar, lärt sig något nytt och börjat reflektera över sina förutfattade meningar redan efter ett enda möte. Du kan alltså känna dig trygg med att vi har lång och gedigen erfarenhet av att skapa riktigt bra matchningar.

Att anmäla sig är dessutom superenkelt. Berätta om lite om dig själv och dina intressen, sedan matchar vi dig med en fantastisk kompis! Vi ser gärna att du redan i din anmälan här nedan skriver ålder, pronomen/kön, familjesituation, vilken kommun du bor i, dina intressen och din sysselsättning. På så sätt kan vi börja leta efter en matchning direkt. Det går också bra att lämna en kortare beskrivning, i så fall hör vi av oss för att komplettera din anmälan efteråt.

Minsta åtagande

Du och din kompis träffas en gång i en timme. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars är ni helt enkelt nöjda över att ha haft ett riktigt trevligt möte.

När och var sker uppdraget

Vi matchar ihop digitalkompisar i hela Sverige. Efter att ni fått varandras kontaktuppgifter bestämmer ni själva när ni hörs eller ses. Vi matchar ihop kompispar utifrån gemensamma intressen. Efter mötet gör vi en kort uppföljning per e-post för att få veta hur det gick. Bor du i eller nära Stockholm, Göteborg, Malmö eller Uppsala tipsar vi gärna om möjligheten att anmäla dig som fikakompis också.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag