Röda Korsets Ungdomsförbund, Riks — Stockholm

Bli förbundsstyrelseledamot i Röda Korsets Ungdomsförbund!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

 Förbundsstyrelseledamot till Röda Korsets Ungdomsförbund (RKUF)

Är du en nyfiken och ansvarstagande person som brinner för ungas rättigheter i samhället? Vill du vara med och utveckla Röda Korsets Ungdomsförbund? Då är du kanske vår nästa ledamot i den nationella förbundsstyrelsen!

Om RKUF:
Röda Korsets Ungdomsförbund kämpar för ett samhälle som bygger på kärlek och respekt, där alla barn och unga kan känna sig trygga och må bra. Vi är unga som jobbar för unga. Vi finns i barns och ungas vardag när de behöver oss som mest. Vi arbetar för att barn och unga ska känna sig delaktiga, ska känna att de kan påverka sin vardag samt ska ha tillgång till en trygg och meningsfull fritid. Röda Korsets Ungdomsförbund är en politiskt och religiöst obunden organisation och utgår från barnkonventionen. 

Vi följer precis som resten av Röda Kors-rörelsen en rad grundprinciper: https://www.rkuf.se/om-oss/grundprinciper/

Se också https://www.rkuf.se/foreningshandboken/ för mer information om RKUF.
 
Om rollen
Det är du som ledamot som fattar beslut och styr organisationen tillsammans med hela styrelsen mellan riksårsmöten. Som ledamot är du också ett stöd till förbundsordförande och representerar organisationen tillsammans med resten av styrelsen.  Din uppgift som förbundsstyrelseledamot är bland annat att delta på styrelsemöten, bidra med dina idéer, ha kontakt med lokalföreningar, möta medlemmar och planera och utveckla organisationens långsiktiga strategier. En stor del av uppdraget går ut på att läsa in sig på handlingar och förbereda sig inför styrelsemöten. Mellan styrelsemöten ingår du som ledamot i en arbetsgrupp där du själv har möjlighet att vara med och påverka. Uppdraget är roligt, givande och utvecklande samt ger dig möjlighet att förändra och förvalta en stark och viktig ungdomsorganisation. Uppdraget har ett strategiskt snarare än ett operativt fokus i organisationen.

Läs  mer om vad en styrelse gör här: https://forening.se/fortroendevalda/styrelsen/ 
Läs mer omstrategiskt arbete här: https://projektledning.se/operativt-strategiskt-arbete/


Om dig:
Vi söker dig som:
 • är under 31 år
 • delar Röda Korsets Ungdomsförbunds värderingar 

Som person ser vi att du exempelvis är:
 • nyfiken
 • engagerad
 • lyhörd och öppen till nya idéer
 • ansvarstagande
 • gillar att samarbeta

Det är meriterande, men absolut inget krav, om du exempelvis har:
 • erfarenhet av styrelsearbete
 • erfarenhet från Röda Korsets Ungdomsförbund eller Svenska Röda Korset
 • erfarenhet från andra ideella föreningar
 • intresse och kunskap inom klimatfrågan
 • intresse och kunskap inom ekonomi- och budgetfrågor 
 • intresse och kunskap inom krisberedskap

Vi arbetar aktivt för en mångfaldig förbundsstyrelse som representerar hela organisationen, där vi gärna ser en spridning både geografiskt och erfarenhetsmässigt. Vi ser gärna att personer i olika åldrar och med olika erfarenheter söker.

Känn inte att du måste uppfylla allt. Dessa exempel på kvaliteter kan besittas av olika ledamöter som kompletterar varandra. Det viktigaste är att du har engagemang och tid för uppdraget. Våga sök!<3

Om uppdraget:
Uppdraget är nationellt. Styrelsemöten hålls cirka nio gånger per år, företrädesvis fysiskt i Stockholm men vissa kan förekomma i hybrid/digital form. Mötena hålls en hel helg, dvs. Ungefär två heltidsdagar. Mellan dem förekommer digitala möten regelbundet.  Resor förekommer i uppdraget.  Man förväntas, utöver styrelsemötena, kunna lägga ca 3-6 timmar i veckan på uppdraget, exkl. restid, men arbetsbördan varierar. Det rör sig om flera ledamöter som söks till styrelsen.

Mandatperioden sträcker sig över 2 år, dvs. från 1 augusti 2024 till 31 juli 2026, men undantagsvis kan det röra sig om 1 år. Uppdraget är inte arvoderat men utlägg ersätts, det ska inte kosta att vara förtroendevald. Du kan läsa mer om Röda Korsets Ungdomsförbund på www.rkuf.se.

Ansökan:
Skicka din intresseanmälan med ett personligt brev och CV eller en beskrivning av dig och sammanfattning av dina erfarenheter senast den 1 mars 2024. Vid frågor eller funderingar går det bra att kontakta valberedningen via mejl. Vi återkommer om intervjutider till alla kandidater efter 1:a mars.

Intervjuer sker under mars. Datum och plats för riksårsmötet är den 7-9 juni 2024 i Uppsala, närvaro förväntas. I slutändan är det medlemmarnas ombud som väljer alla förtroendeuppdrag.

Minsta åtagande

ppdraget är nationellt. Styrelsemöten hålls cirka nio gånger per år, företrädesvis fysiskt i Stockholm men vissa kan förekomma i hybrid/digital form. Mötena hålls en hel helg, dvs. Ungefär två heltidsdagar. Mellan dem förekommer digitala möten regelbundet. Resor förekommer i uppdraget. Man förväntas, utöver styrelsemötena, kunna lägga ca 3-6 timmar i veckan på uppdraget, exkl. restid, men arbetsbördan varierar.

När och var sker uppdraget

Fysiska möten hålls i Stockholm.

Tillgänglighet

Lokaler ska vara tillgänglighetsanpassade.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Solidaritet för Ungdomens Framtid

Project Managers

 • Barn och ungdom
 • Internationellt arbete i Sverige
 • Mänskliga rättigheter
Fjärrarbete På distans