Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö — Stockholm

Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö söker engagerade och drivna styrelseledamöter

Beskrivning

Är du passionerad för att göra samhället tryggare och mer stöttande för dem som behöver det mest? Vill du vara en del av en organisation som arbetar för att stötta brottsutsatta? Då är detta din chans att göra en verklig skillnad genom det ideella styrelseuppdraget hos oss på Brottsofferjouren Nacka-Tyresö-Värmdö! 
Som styrelseledamot är du förtroendevald och deltar i föreningens ledning i minst två års tid. Genom din kompetens, tid och engagemang är du med och leder föreningens strategiska arbete framåt där alla bidrar med sina unika kunskaper och erfarenheter. 
Vad vi söker 
Vi letar efter engagerade individer som vill ta en aktiv strategisk roll i vår styrelse och bidra till att forma och stärka föreningens arbete. Vi välkomnar sökande med en mångfald av erfarenheter och bakgrunder, oavsett om du är ny inom ideellt arbete eller har lång erfarenhet inom området. Framförallt söker vi dig som vill arbeta långsiktigt med hållbara mål. 
Vi söker även en kassör med kunskap kring ekonomi. Föreningen använder en redovisningskonsult för bokföring så kassörsuppdraget består av att ta fram budget tillsammans med föreningens anställda, följa upp ekonomin genom resultat- och balansrapporter samt att vara behjälplig kring olika ekonomifrågor.
Vad vi erbjuder
 • En meningsfull möjlighet att på strategisk nivå göra en positiv skillnad i samhället.
 • En plattform för personlig och professionell utveckling inom strategiskt ledarskap och ekonomi.
 • Möjligheten att arbeta tillsammans med likasinnade och engagerade individer för att forma och stärka vår förening.
 • En chans att lära dig mer om och bidra till arbetet med att stödja brottsoffer, vittnen och anhöriga och främja rättvisa på ett övergripande plan. 
 • En grundläggande styrelseutbildning för nya ledamöter samt möjligheter till digitala föreläsningar, fortbildningar och konferenser för den som är intresserad av brottsofferfrågor.

Minsta åtagande

Som förtroendevald i styrelsen åtar du dig ett tvåårigt uppdrag med förväntan på aktivt deltagande och bidrag till verksamhetens strategiska utveckling. Uppdraget påbörjas efter överenskommelse och urvalet sker löpande. Tidsåtgången uppgår till cirka 10 timmar per månad och inkluderar ett par helgsammanträden per år. Föreningen har styrelsemöten ca 1 gång/månad om ca 2-3 timmar/möte, därutöver behöver man lägga ner tid på att förbereda och slutföra olika uppdrag som man delar upp sinsemellan sig inom styrelsen.

När och var sker uppdraget

Vår jour ligger på Bergsundsgatan 10, närmsta t-bana Hornstull, där har vi våra styrelsemöten. Nya styrelseledamöter kommer att starta sina uppdrag efter en extrainsatt stämma, då alla ledamöter väljs in av föreningens årsmöte, det vill säga föreningens medlemmar. När du har fyllt i din intresseanmälan kommer du att kontaktas av föreningens valberedare.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Engångsuppdrag

Senaste uppdragen

Stadsmissionen, Göteborg

Bli sommarvolontär!

 • Barn och ungdom
 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Sommar
Plats Göteborg