En Frisk Generation — Sollentuna

Bli volontär - Delta i en aktiv gemenskap i Sollentuna!

Beskrivning

En Frisk Generation är en ideell organisation vars verksamhet bidrar till att bryta trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. En gemenskap som inte baseras på specifika färdigheter, pengar eller prestation – här kan alla vara med.
 
Familjeprogrammet riktar sig till barn i årskurs två och deras familjer, som bor i de områden där programmet finns. Aktiviteterna är anpassade för barn som är 4–12 år.
 
Vi arbetar utifrån fyra teman; mat, motion, idrott och äventyr. Grupperna träffas två gånger i veckan under ett skolår. En träff sker en vardagskväll och i anslutning till vardagsaktiviteten äter deltagarna en måltid tillsammans. Under måltiden diskuteras olika teman exempelvis varför det är viktigt att äta frukost och hur familjen kan få in mer motion i vardagen. Den andra träffen äger rum på helgen och helgaktiviteten avslutas med en fruktstund. 
Den fysiska aktiviteten pågår under 60 minuter och under den tiden finns ofta föreningar på plats som håller i själva aktiviteten. 
 
I din roll som volontär kommer du att:
 • Genomföra aktiviteter tillsammans med en lokal hälsokoordinator
 • Vara medansvarig för en grupp och följa dem under ett helt år
    
Som volontär i En Frisk Generation får du: 
 • Internutbildning i En Frisk Generations metod
 • Praktisk erfarenhet av pedagogiskt arbete
 • Praktisk erfarenhet av ledarskap

Minsta åtagande

Vid aktiviteterna behöver vi dig som vill bidra med din tid och engagemang för en jämlik hälsa, att tillsammans med hälsokoordinator inspirera, utbilda och motivera barnen och deras familjer att hitta drivkraften till en aktiv och hälsosam livsstil. Önskemål: Det är en fördel om du talar flera språk och har intresse av hälsa/pedagogik/idrott. Krav: För att utföra uppdraget krävs utdrag ur polisregistret. Schema sätts utifrån behov och din möjlighet att delta, men vi ser gärna att du kan delta kontinuerligt.

När och var sker uppdraget

Var: I Rösjöskolans och Turebergsskolans idrottshall eller i närliggande idrottshall. När: Vardagsaktiviteten är på tisdagar i Rösjö och onsdagar i Tureberg, efter skoltid mellan kl. 17:00-19.00. Helgaktiviteten är på lördagar kl. 10.00-11.00 i Tureberg och kl. 12.00-13.00 i Rösjö.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen

Stadsmissionen, Göteborg

Bli sommarvolontär!

 • Barn och ungdom
 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Sommar
Plats Göteborg