En Frisk Generation — Upplands-Bro

Bli volontär - Delta i en aktiv gemenskap i Upplands-Bro!

Beskrivning

En Frisk Generation är en ideell organisation vars verksamhet bidrar till att bryta trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. En gemenskap som inte baseras på specifika färdigheter, pengar eller prestation – här kan alla vara med.

Vi erbjuder fysisk aktivitet med fokus på rörelseglädje och gemenskap i närområdet för barn och föräldrar. Aktiviteterna är två gånger i veckan, en gång på en vardag och en gång på helgen. I anslutning till aktiviteten har deltagarna en fruktstund tillsammans. Under fruktstunden diskuteras olika teman, exempelvis varför det är viktigt att äta frukost och hur familjen kan få in mer motion i vardagen. Den fysiska aktiviteten pågår under 60 minuter och under den tiden finns ofta föreningar på plats som håller i själva aktiviteten. 
Aktiviteterna är gratis och ingen föranmälan behövs.

I din roll som volontär kommer du att:
 • Genomföra aktiviteter tillsammans med en lokal ledare
 • Vara medansvarig för en grupp

Vid aktiviteterna behöver vi dig som vill bidra med din tid och engagemang för en jämlik hälsa, att tillsammans med ledaren inspirera, utbilda och motivera barnen och deras familjer att hitta drivkraften till en aktiv och hälsosam livsstil.

Önskemål: Det är en fördel om du talar flera språk och har intresse av hälsa/pedagogik/idrott.
Krav: För att utföra uppdraget krävs utdrag ur belastningsregistret.
 
Som volontär i En Frisk Generation får du: 
 • Internutbildning i En Frisk Generations metod
 • Praktisk erfarenhet av pedagogiskt arbete
 • Praktisk erfarenhet av ledarskap

Minsta åtagande

Schema sätts utifrån behov och din möjlighet att delta, men vi ser gärna att du kan delta kontinuerligt.

När och var sker uppdraget

I Upplands-Bro har En Frisk Generation aktiviteter med två grupper Var: Råbyskolan och Härneviskolan När: Vardagsaktiviteterna i Härneviskolan är på tisdag, efter skoltid mellan kl. 17:00-19:00 och helgaktiviteten är på lördagar mellan kl. 11:00-12:00. Vardagsaktiviteterna i Finnstaskolan är på torsdag, efter skoltid mellan kl. 17:00-19:00 och helgaktiviteten är på lördag mellan kl. 13:00-14:00.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag