Ågesta Folkhögskola — Huddinge

Cafévolontär Folkhögskola

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Syftet med uppdraget
Att skapa en inbjudande och trivsam atmosfär i skolans café genom ett välkomnande bemötande, fikaförsäljning och hjälpa till att hålla ordning i lokalen. 

Är det här du?
Du är en varm och trygg person som gillar att möta människor. Du uppskattar att få vara med och bidra till den avspända och inbjudande miljön som finns på Ågesta folkhögskola. Du inser betydelsen av gemenskap och fikastunder och vill bidra med det du kan för att caféet ska vara en plats som många vill komma till.

Beskrivning av uppdraget
Skolans café huserar i skolans restaurang och har öppet på förmiddagar och eftermiddagar när deltagarna har raster. Deltagare från skolans alla linjer och personal kommer dagligen till caféet för att umgås och fika tillsammans. Restaurangen bakar fika samt köper in fika för återförsäljning i caféet. Smörgåsar, kalla drycker, fikabröd och frukt brukar ingå i det dagliga utbudet. I uppdraget ingår det att bemanna caféet under tider då restaurangpersonalen är upptagna med förberedelser och efterarbete av matservering. I arbetet ingår det att ha en överblick över att lokalerna ser fina ut, att försäljningsdisken ser inbjudande och välfylld ut samt att lägga upp fika vid disk och sköta betalning. Att torka bord och sopa ingår som arbetsuppgifter. Att ha ett trevligt och välkomnande bemötande är centralt i uppdraget, då folkhögskolan målsättning är att skapa miljöer där människor blir bekräftade, växer och trivs. Skolan har vuxna deltagare i alla åldrar med en stor bredd av intressen och bakgrund. Skolans café har också besökare från Frälsningsarmén och externa gäster.

För att kunna utföra uppdraget ser vi att du behöver:
 • Ha ett trevligt bemötande i kontakten med cafébesökare
 • Klarar av att självständigt efter upplärning från personalen utföra fikaförsäljning
 • Klarar av lättare städuppgifter såsom att torka bord och sopa golv
 • Vara villig att arbeta utifrån Ågesta Folkhögskolas och Frälsningsarméns värderingar och grundprinciper

Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

1 dag i veckan (måndag-fredag) klockan 10-15 under april-juni alternativt augusti-december. Önskvärt är fler dagar i veckan.

När och var sker uppdraget

Flexibilitet finns för tider och omfattning av volontäruppdraget och bestäms i mötet med volontären. Ågesta Folkhögskola ligger på Bonäsvägen 5, Farsta/Huddinge (Buss 833, busshållplats Ågesta Friluftsgård).

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Stadsmissionen, Göteborg

Bli sommarvolontär!

 • Barn och ungdom
 • Ekonomisk/social utsatthet
 • Sommar
Plats Göteborg