Nätverket SIP — Växjö

Djurskötare hos TLC under helger (ta hand om höns, kanin, sköldpaddor m.m)

Beskrivning

Tender Loving Caring (TLC) är en ideell djurförening i Växjö som har funnits sen 2015. 
På TLC har vi även ett hunddagis, som dock är stängt på helgerna. Inne på TLC har vi en smådjursfarm, här bor höns, fiskar, sköldpaddor, marsvin och en kanin.

Till oss kommer det många olika personer under året. Bland annat personer som deltar på arbetsträning, sysselsättning eller elever på praktik. Vi har sett att djur har en förmåga att få folk att må bra. 

Vi söker djurskötare som kan komma och hjälpa oss med djuren på lördagar och söndagar (samt röda dagar/helgdagar), då vårt hunddagis är stängt och det inte finns någon ordinarie personal på plats.

Uppdraget är ideellt och du väljer själv hur många dagar/pass du vill eller kan ta. Som djurskötare kollar du att alla djuren mår bra, ger dem mat och vatten, rensar hos dem och vill man så får man även kela med djuren. 

Innan du börjar så får du en introduktion och utbildning på  cirka 1h. Då går vi igenom våra rutiner, därefter bokar du in dig på ett första pass. Alla djurskötare får gratis medlemskap hos oss.
Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Minst två tillfällen/pass som djurskötare på helgdagar.

När och var sker uppdraget

I våra lokaler på Infanterigatan 10 på Söder i Växjö. De flesta djuren bor inomhus, men hönsen bor ute i ett hönshus. Du genomför uppdraget när du vill på dagen, men vi föredrar att det görs innan klockan 14.00 så att djuren får mat ungefär samma tid varje dag. Du kan komma själv eller tillsammans med en vän/förälder. Du behöver vara över 18 år om du kommer ensam.

Tillgänglighet

Våra lokaler är helt anpassade för personer med funktionsnedsättning. Vår mission är att vara Sveriges mest tillgängliga mötesplats.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen