Nätverket SIP — Växjö

Djurskötare hos TLC under sommaren 2023

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Tender Loving Caring (TLC) är en ideell djurförening i Växjö som har funnits sen 2015. 
På TLC har vi även ett hunddagis, som dock är stängt under sommaren. Inne på TLC har vi en smådjursfarm. Här bor höns, fiskar, sköldpaddor, marsvin, vandrande pinnar och en kanin.
Till oss kommer det mycket olika personer under året. Bland annat personer som deltar på arbetsträning, sysselsättning eller elever på praktik. Vi har sett att djur har en förmåga att få folk att må bra. 
 
Vi söker just nu djurskötare som kan komma in och hjälpa oss med djuren under vecka 28, 29, 30 och 31, då vårt hunddagis är stängt och det inte finns någon ordinarie på plats. Uppdraget är ideellt och man väljer själv hur många dagar man vill ta. Som djurskötare kollar du att alla djuren mår bra, ger de mat och vatten, rensar hos dom och vill man så får man även kela med djuren. Arbetet brukar ta cirka 1,5 timme.
 
Innan man börjar så får man en introduktion om allt. Tar ca. 1 timme, då går man igenom allt, därefter bokar man in sig på ett pass. Alla djurskötare får gratis medlemskap hos oss.

Minsta åtagande

Minst två pass som djurskötare under perioden vecka 28, 29, 30 och 31

När och var sker uppdraget

I våra lokaler på Infanterigatan 10 på Söder i Växjö. De flesta djuren bor inomhus, men hönsen bor ute i ett hönshus. Du genomför uppdraget när du vill på dagen, men vi föredrar att det görs innan kl 14.00 så att djuren får mat ungefär samma tid varje dag. Du kan komma själv eller tillsammans med en vän/förälder.

Tillgänglighet

Våra lokaler är helt anpassade för personer med funktionsnedsättning. Vår mission är att vara Sveriges mest tillgängliga mötesplats.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara