Röda korset, Kristianstadsbygden — Kristianstad

Frivillig på Röda Korsets Second Hand i Kristianstad

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. Som frivillig butiksmedarbetare inom second hand bidrar du till ett hållbart samhälle både genom att möjliggöra återanvändning men också genom resursmobilisering. Överskottet från intäkterna i second hand-butikerna går till Röda Korsets hjälpverksamhet lokalt, nationellt och internationellt. På flera platser i landet fungerar också butikerna som mötesplatser där olika verksamheter erbjuds.

Vi söker dig som vill bli volontär i vår nya butik i Kristianstad. Du blir en viktig del i vårt arbete för att hjälpa människor i kris och katastrof. Uppdraget innebär regelbundet arbete i butiken med kundservice, kassaarbete och skyltning. Ingen erfarenhet krävs, bara ett genuint engagemang för organisationen!

Kanske är ni ett kompisgäng som vill umgås och göra skillnad samtidigt? Ni är varmt välkommna att anmäla intresse samt att besöka oss som jobbar i butiken på Östra Vallgatan 19 mellan 11-15.

Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete.  Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag.

Vi har sju grundprinciper:
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet 

Anmäl intresse, vi ser fram emot att höra från er!

Minsta åtagande

minst 3-4 timmar/vecka

När och var sker uppdraget

Enligt överenskommelse

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara