Naturskyddsföreningen, Örebro — Örebro

Har ni intresse för miljö och natur? Och vill engagera dig tillsammans med andra i dessa frågor?

Beskrivning

Hej! Nu söker vi fler människor till Naturskyddsföreningen Örebro–styrelsen!
Vi håller till i Örebro på Föreningarnas Hus där kansliet finns.
Styrelsen har styrelsemöte en gång i månaden under terminerna och kommunicerar ofta i en Messengergrupp mellan dessa möten.

Vi behöver påfyllning:
  1. en sekreterare, som för anteckningar vid styrelsemöte och skriver rent dessa till protokoll
  2. en medlem som kan ansvara för hemsidan och uppdaterar med det material som vi bidrar med
  3. fler ledamöter! Vi behöver dels fler ordinarie ledamöter och även en eller två suppleanter.
  4. Valberedningen till styrelsen: stöd Naturskyddsföreningen Örebro genom att vara med i årets valberedning och se till så att det blir en bra ny styrelse inför årsmötet 2024.

Naturskyddsföreningen är den största rikstäckande naturorganisationen i Sverige. Naturskyddsföreningen Örebro kretsen består av medlemmar som bor i Örebro kommun. I nuläget är vi cirka 2700 medlemmar.
Vi arrangerar en hel del event varje år: workshop DIY , Klädbytardagar, naturevent, Biologiska mångfaldens Dag, utematlagning, föreläsningar med intressanta personer inom natur området med mera.

Som aktuell för styrelsen kan Du vara en person som vill vara med och göra något bra för Naturen på Jorden. Du kanske vill hålla i en hållbar bokcirkel, du kanske har ett speciellt intresse för något område inom ekologisk livsstil, eller vill ge mer fokus till naturen och/ eller klimatkrisen. Naturskyddsföreningens innehåll sträcker sig ut och ditt engagemang kan innebära så mycket! Vi har samarbete med Hopajola som räddar natur som blir till fler av länets naturreservat.
Att vara en del i styrelsen är roligt och det erbjuds stora möjligheter att driva de frågor som Du tycker är viktiga. Känner du att ”– Jamen det här låter roligt och trevligt”, så lita till det och hör av dig till oss. Du behöver inte ha tidigare erfarenheter av styrelsearbete!

Det är möjligt att komma med som adjungerad ledamot redan nu, eller invänta att bli invald på årsmötet 2024 som brukar äga rum i Mars.

Skriv till oss med några rader om Dig och vem du är samt ditt telefonnummer så hörs vi av via mejl eller på telefon. Människor i alla sorters ålder och karaktär är välkomna att söka till styrelsen.

Med vänlig hälsning Malin Norberg ordförande och Hanna Sjöberg kassör i Naturskyddsföreningen Örebro

Minsta åtagande

Vi har möten ca en gång i månaden och och utöver detta är den volontär/ideella tiden olika beroende på uppdrag och åtaganden man vill och kan. Vi samarbetar mycket så kanske ett par timmar till flera i månaden om man vill vara mer eller mindre aktiv i aktiviteterna.

När och var sker uppdraget

Styrelsemöten en gång i månaden ca kl. 17.30 på varierande dagar för att passa alla i styrelsen. Samt olika dagar beroende på om och när man vill vara med och arrangera vissa aktiviteter.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen