Hej främling! — Stockholm

Hej främling! söker promenadledare i Akalla

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

För att integrationen i Sverige ska fungera måste det finnas möjligheter till möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Därför finns Promenera och prata mera för innanförskap. Motion är bra för vår fysiska och psykisk hälsa. Det är också roligare att gå med andra människor än att gå ensam och så kan nyanlände ha en aktivitet som de delar med många etablerade svenskar. Allt du behöver är skor och träningskläder!

Just nu flyttar många nyanlända till Stockholm. Detta är familjer eller ensamstående som äntligen har fått uppehållstillstånd och rätt till SFI, och nu kan börja etablera sig på riktigt i Sverige. Vi vet att promenera och prata mera är ett fantastiskt bra projekt som fungerar på åtta olika orter i Sverige, och nu söker vi dig som vill vara med och driva vår grupp i Akalla. Ibland gör vi även extra utflykter, som att åka längdskidor eller klättra. Som volontär hos oss blir du del av ett fantastiskt gäng, lär känna våra nyinflyttade vänner och får chansen att vara en del av arbetet med innanförskap i Stockholm. 

Uppgifterna kommer att innebära väldigt lite planering, vi förväntar att du dyker upp och går tillsammans med de som vill en gång i veckan. Planeringen med schema sköter vi tillsammans. Hör gärna av dig, oavsett om du vill vara med två gånger eller en hel termin.

Hoppas att vi hörs!

Minsta åtagande

Vi vill att du åtar dig att leda gruppen minst två dagar per månad, men gärna en gång i veckan.

När och var sker uppdraget

Promenaden börjar i Akalla by och går genom Tensta. Söndagar, kl 13-15.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen