Brottsofferjouren, Helsingborg — 3 platser

Medmänniska med språkkunskaper sökes!

Spara

Beskrivning

Brottsofferjouren är en medmänsklig organisation som genom samtal stödjer och hjälper personer som blivit utsatta för brott, samt guidar och lugnar vittnen i Helsingborgs tingsrätt.
Vi möter människor med vitt skilda bakgrunder, åldrar och språkkunskaper och för att kunna göra det på bästa sätt söker vi nu fler stödjare som kan prata andra språk utöver svenska. Vi söker speciellt dig som kan prata arabiska, somaliska eller albanska.
Efter utbildning och praktik arbetar du självständigt som vittnesstöd vid Helsingborgs tingsrätt eller ger samtalsstöd per telefon till brottsutsatta, där vårt upptagningsområde är Helsingborg, Höganäs och Bjuv.
Vår upplevelse är att när man ger stöd får man mycket tillbaka, både direkt av den man stöttar/guidar, men också inom en själv. Du blir också en i "vårt gäng" på jouren och vi ordnar träffar för gemenskap och aktiviteter med andra stödjare.
 

Minsta åtagande

Ca 3 h i veckan under minst ett år. Fortbildning med träffar erbjuds kontinuerligt som en del av uppdraget.

När och var sker uppdraget

Vid tingsrätten är arbetet på plats dagtid, antingen en förmiddag eller en eftermiddag. Samtalsstödet ges normalt över telefon och tiden är i överenskommelse med den sökande, vilket kan innebära kvällstid eller helger.

Platser

  • Helsingborg
  • Bjuv
  • Höganäs

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen